Londen is perfect voor een stedentrip in de herfst. Je bent er zo, er is genoeg te zien en je kan er op onwijs veel plekken heerlijk eten en drinken. Als je in Londen bent, ga je natuurlijk naar de Big Ben, de London Eye, je winkelt in Oxford Street en gaat op de foto met een rode telefooncel. Maar Londen heeft veel meer dan alleen de toeristische plekjes. Wij gingen de stad verkennen en delen onze favoriete spots met jullie.

Shoreditch

Brick Lane is de plek waar de vintage winkels, markten en koffietentjes samenkomen. De plek waar je enorm veel jonge mensen, creatievelingen en artiesten kan vinden. Het is een bom van inspiratie. Ga op zondag voor de toffe vintage, vinyl en food markets. Voor de sneaker freaks vind je hier ook het NikeLab 1948 LDN.

shoreditch FEM FEM

Cahoots

“To the trains“. Happy hour onder de grond. Een cocktailbar met een inrichting van de jaren veertig. Cahoots vind je in een ruimte onder de grond. Zelfs de personeelsleden gaan gekleed volgens de jaren veertig mode, lekker retro! Vergeet niet je plekje te reserveren bij deze bar.

cahoots-femfem

Design Museum

Een stukje bewustwording in het pas geopende Design museum. Design is een proces, door mensen en voor mensen. De gratis expositie over de designer, de maker en de gebruiker is zeker de moeite waard!

designmuseum-londen-femfem

Coppa club

In een restaurant langs de Thames kan je nu dineren in een van de zeven pop-up iglo’s. Je hebt een prachtig uitzicht over Tower of Londen en de Tower Bridge. Heerlijk verwarmd met schapenvachtjes en speakers waar je je eigen muziek op kan afspelen.

coppaclub-londen-femfem

Sketch

Het flamingo roze gekleurde restaurant ‘The Gallery’ is zeker een hoogtepunt. Ga er ook zeker even naar de toiletten. De grote eieren lijken wel een soort van spaceshuttles. Een high tea, lunch of diner boek je het beste zeker drie weken van tevoren.

sketch-spots-femfem

Notting Hill/Portobello market

Een van de mooiste wijken van Londen, het staat bekend om de pastel gekleurde huizen. Op de Portobello Road vindt je veel vintage en antiekwinkeltjes. Iedere dag is er een markt, maar voor de vintage- en antiekmarkt moet je op zaterdagochtend op Portobello Road zijn.

nothinghill-femfem