Welk artiest zet je op wanneer je helemaal in je feelings zit en je gewoon keihard wil zingen? Waarop je al je emoties zingend kan uitschreeuwen? Daar is maar één iemand perfect voor. Adele. Alleen, wist je dat we al die jaren haar naam verkeerd uitspraken. Huh?

Adele
Bron: @adele

De naam Adele

Adele is een van de meest bekende artiesten ter wereld. Sinds haar doorbraak in 2008, is er bijna geen persoon op aarde die de tracks van haar niet kent. Adele laat niet vaak van zich horen op social media, maar op haar 32ste verjaardag, trakteerde ze fans met een foto van hoeveel ze is veranderd. Eén ding is duidelijk: ze ziet er niet meer uit als de Adele van 2008.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adele (@adele)

‘It’s Uh-del not Ah-del’

Ter promotie voor haar nieuwe videoclip van ‘I drink wine’, doet Adele een Q&A. Het valt Adele op dat een fan die een vraag heeft ingestuurd, haar naam op de juiste manier heeft geschreven. Voor Adele is dit a miracle. “Ik hou ervan. Ze heeft mijn naam perfect uitgesproken.” En dan legt Adele uit dat bijna iedereen haar naam verkeerd uitspreekt.

@yahooentertainment Turns out, we’ve been mispronouncing #Adele… 😬 #greenscreen ♬ original sound – Yahoo Entertainment

Adele oftewel Adele Laurie Blue Adkins, spreek je uit als ‘Ah-dele’ met een lichte nadruk op de tweede lettergreep. De meeste mensen zeggen in plaats van ‘Ah-dele’, Ah-dell. Hoor je net? We hebben nog een duidelijkere voorbeeld, het is dus geen A-del maar eh-dell. Snapje?

Nieuwe videoclip

De nieuwe videoclip van Adele staat inmiddels op YouTube. In de videoclip zie je de prachtige Adele in een gouden jurk, drijvend op het water met een glas wijn. Adele verteld een verhaal over een koppel dat uit elkaar is gegroeid en vecht met het accepteren van wie ze zijn. De videoclip is eigenlijk een soort short-movie met de prachtige stem van Adele op de achtergrond.

Oké, nu weet je in ieder geval dat je het al die tijd verkeerd zei. Het is dus ‘Ah-dele’ en geen ‘Ah-dell’. Got it?