Het leren van een vreemde taal is super waardevol. Het kan moeilijk zijn maar het wel kan vele deuren openen in zowel je persoonlijke leven als in je carrière. Op basis van de meest gesproken talen, geven wij jou de vier talen die zeker de moeite waard zijn om te leren. Omdat de meeste van ons de Engelse taal met de paplepel ingegoten hebben gekregen, laten we deze taal buiten beschouwing.

FEMFEM learning languages

Chinees

Chinees is misschien wel een van de meest moeilijke talen om te leren. De manier waarop men het schrijft, het gebrek aan een alfabet en de toonval zijn aspecten die de taal zo moeilijk maken. Maar, Chinees is een van de meest gesproken talen in de wereld. 897 Miljoen mensen spreken namelijk Mandarijn, een van de meest gesproken Chinese talen. Dus ondanks dat het misschien jaren duurt voordat je de taal volledig onder de knie zal hebben, is het zeker de moeite waard.

FEMFEM talen leren chinees

Hindoe

Hindoe is de vijfde grootste taal van de wereld. Ook deze taal is best pittig om te leren, mede door verschillen per geslacht. Toch zijn er ook veel woorden die lijken op dezelfde woorden in de Engelse taal, en daardoor wellicht wat makkelijker te begrijpen.

Arabisch

Er zijn veel dialecten in de Arabische taal. Daarnaast maakt ook het feit dat de uitspraken voor ons vaak vreemd zijn de taal allerminst makkelijk om te leren. Maar, ook de Arabische taal wordt over de hele wereld veel gesproken. Het is namelijk de vierde grootste taal van de wereld en is daarmee ook zeker het studeren waard.

FEMFEM talen leren arabisch

Russisch

Voor degene onder ons die de Spaanse “r” beheersen en de basis van de Duitse taal onder de knie hebben, zal het leren van deze taal wellicht iets makkelijker worden. Voor andere wordt het moeilijk, maar we zullen ergens moeten beginnen. De Russische taal is de achtste meest gesproken taal en telt ongeveer 171 miljoen sprekers.