Laten we jullie introduceren. Say hi to this amazing place: Chinese Jilong Country Club Resort. Op het Wangfeng-meer in China kun je dit prachtige viersterrenhotel, in de vorm van een kleurrijk kasteel, vinden. En nee dit keer geen oneindige wolkenkrabbers of über moderne constructies, maar gewoon een simpel maar adembenemend kasteel. Let’s take a look!

Op een eiland te vinden

Dit prachtige kasteel is gelegen op een klein eiland aan het Wanfeng-meer, in het zuidwesten van China. Dit vier-sterren hotel werd opgericht in 2011 en het is resultaat van een local, die zijn fortuin heeft verdient aan waterkracht. Nog een van zijn watercentrales is dichtbij het kasteel gebouwd en wekt daardoor ook alle elektriciteit op voor het gehele resort.

Foto: Pureluxe.nl
Foto: Pureluxe.nl

Dit prachtige kasteel is de ultieme Middeleeuwse droom, waar vele van ons wel wat nachtjes zouden willen doorbrengen. En dat hoeft in dit geval niet duur te zijn. Yass! Voor één assepoester-achtige nacht betaal jij slechts 33 euro. De structuur van dit kasteeltje is schitterend met veel aandacht voor detail, inclusief een brug die het optrekje verbind met het vasteland. En ook de locatie is werkelijk waar adembenemend!

Kasteel Neuschwanstein

Volgens het Chinese platform Ctrip wordt dit unieke resort vaak de Chinese versie van het kasteel Neuschwanstein genoemd, het sprookjeskasteel dat de inspiratie was voor het optrekje van Assepoester in Disney World. Net als veel andere plekken in China, zal ook dit kasteel zorgen voor een onvergetelijke toeristisch ervaring. Wil je meer zien? Check dan even de video hieronder..

Lees ook: Dit wil je: met je vriendinnen overnachten in het kasteel van ‘De Verraders’