Met het voorjaar én de zomer op de planning, kunnen we wat meer het terras op. Je weet wel: lekker neerploffen, genieten van de zon in je gezicht en ondertussen cheersen met lekkere drankjes. Zolang je een behoorlijke zak geld meebrengt, want goedkoop is het tegenwoordig niet meer. Waar moet je zijn voor een koopje? Wij vertellen het.

goedkoop cheersen drankjes
Bron: Unsplash

Het terras op

Zo langzamerhand laat de zon zich steeds vaker zien en dat betekent dat we weer wat meer buiten kunnen zijn. De zon begint steeds meer kracht te krijgen en dat voelen we ook zo nu en dan aan de stijgende temperaturen. Nog even en we kunnen weer massaal het terras op – dan wordt het zoeken naar een vrij plekje in de zon. Nog even geduld, maar je kunt je wel vast goed voorbereiden.

Want eh, even een middagje vertoeven op terras met hapjes en drankjes is voor je portemonnee tegenwoordig helemaal niet meer zo’n goed idee. De horecaprijzen rijzen de pan uit dus je gaat zeker niet meer zo snel voor de lol ‘even wat drinken’. Dat betekent dat je nu vast kunt beginnen met het aanvullen van je spaarpotje. Daarnaast is het tijd om onderzoek te doen waar je dan het beste kunt neerploffen. De stad kan namelijk nogal het verschil maken.

In déze stad moet je zijn

Margriet ging op onderzoek uit en kwam achter de plekken waar je niet moet komen én waar je dan weer juist wel moet zijn. Eén ding is zeker: ga je voor een borreltje met een wijntje (waarmee je dan natuurlijk kunt cheersen)? Dan kom je voor een simpel wijntje zeker niet meer onder de €4 uit. Gelukkig zijn er plekken waar het nog wel betaalbaar is. In dit geval hebben de Friezen het allerminst te klagen. In Leeuwarden scoor je namelijk het goedkoopste wijntje. Daar betaal je ‘maar’ €4,20 voor een glas. Ook een frisdrankje of een biertje kun je hier het goedkoopst scoren. Voor een simpele koffie of thee kun je beter neerploffen in Zwolle, want die zijn daar dan weer het goedkoopst.

Enne, waar je zeker niet moet zijn? Dat is in het midden van het land. In Utrecht scoor je geen enkel drankje voor de laagste prijs. Hier betaal je voor ‘even wat drinken’ veel meer dan in andere grote steden in Nederland. De kans is trouwens ook groot dat steden als Rotterdam en Amsterdam gelijke prijzen hebben. Zij werden niet meegenomen in het onderzoek, maar zijn vergelijkbaar met de populairder stad Utrecht. Naar het hoge noorden dus maar!