Regelmatig met de voetjes van de vloer kunnen is toch wel een van de grootste voordelen van het wonen in Amsterdam. Er zijn zoveel clubs, café’s en uitgaansgelegenheden dat het soms moeilijk is om te bepalen waar het écht the place to be is. Hieronder een kleine opsomming van de hotspots onder het Amsterdamse uitgaansleven.

Schermafbeelding 2018-09-21 om 16.17.35

Canvas

Canvas zit op de zevende verdieping van het bekende Volkshotel in Oost. Overdag kun je hier ontzettend lekker eten, maar in de weekenden veranderd de boel in club Canvas, een coole nachtclub. Mét mooi uitzicht over de lichtjes van Amsterdam.

Wibautstraat 150

Paradiso

Paradiso is de poptempel van Nederland, maar het is meer dan dat! Naast heel veel fijne bands en artiesten doet Paradiso ook aan leuke clubnights. Zo kun je elke donderdag terecht bij Noodlanding, een super hip feestje en staan evenementen als Vunzige Deuntjes hier regelmatig de tent af te breken.

Weteringschans 6-8

VLLA

Dit is een leuke bar, podium en een club. Maar wat VLLA vooral is, is heel goed verstopt. Deze tent is namelijk niet zo makkelijk om te vinden. Ergens diep in West, achter een tankstation vind je de club. Van buiten lijkt het net een huis en dit is het eigenlijk ook. Het heeft zelfs een grote tuin, waar tot in de vroege ochtenduurtjes feestjes worden gehouden.

Willem Roelofsstraat 9

Disco Dolly

Disco Dolly is zeven dagen per week geopend en dat vinden wij geweldig. Zo kun je er op elke avond in de week even binnen huppelen en dit op twee verdiepingen, ideaal als je het ons vraagt! En het zit naast Cannibale Royale, waar je in het weekend tot 4 uur terecht kunt als je honger hebt.

Handboogstraat 11

NYX

Heb je zin in een (te) gekke avond? Dan is Club NYX je recept voor een avond vol gezelligheid. Hier is niks te gek én dat zie je aan alles. De club bestaat uit meerdere verdiepingen en elke verdieping is een andere wereld (heel cool). De muren zijn vol gespoten met felgekleurde verf en elke hoek zit vol met verrassingen. Zelfs de wc’s zijn hier on fire.

Reguliersdwarsstraat 42

EdelWise

EdelWise in West ken je waarschijnlijk wel en is de volgende op ons lijstje. EdelWise is dé plek om je weekend te beginnen. Het is de maandelijkse vrijdagmiddag- en avondborrel van Amsterdam. Het is een nieuwe, verrassende en inspirerende manier om met je vrienden of collega’s je week af te sluiten of je weekend te beginnen.

Postjesweg 1

Chicago Social Club

Bij de Chicago Social Club gaat het spreekwoordelijke dak er elk weekend weer af. Bijvoorbeeld tijdens Super Social elke donderdag. Oh ja, niemand noemt de Chicago Social Club trouwens bij de volledige naam. Iedereen heeft het altijd over de ”soos”.

Leidseplein 12

Supperclub

Dit is een restaurant, bar en nachtclub die bij vele erg hoog op het lijstje staat vanwege de zekere klasse die het pand bezit. De club is gevestigd in Odeon, een gebouw met een rijke culturele historie. De club beschikt over een hoge kwaliteit geluidsinstallatie en heeft verschillende opties voor VIP-gasten.

Singel 460

AIR Amsterdam

Air Amsterdam is de nachtclub in Amsterdam met een internationale uitstraling. Bij AIR staan ze voor tolerantie, diversiteit, creativiteit, kwaliteit en vrijheid. Je kunt hier heerlijk genieten van een lekker drankje en een swingend deuntje door de verscheidenheid aan muziek.

Amstelstraat 24

Bitterzoet

Bitterzoet is een bar, club en podium. Regelmatig vind je hier echt mega vette hiphop acts op het podium, maar ook DJ’s die fijne setjes draaien. Van rock, naar punk tot hiphop, funk en soul. Bitterzoet probeert een zo gevarieerd mogelijk muzikaal plaatje neer te zetten. Dat wordt leuk dansen in deze intieme club.

Spuistraat 2 HS

De Marktkantine

De Marktkantine is een creatieve pop-up in West, om de hoek bij de hallen. Je denkt: een pop-up, is dat niet tijdelijk? Inderdaad, maar geen haast, want ze zitten hier nog gewoon. Vroeger kwamen de marktmedewerkers hier hun boterhammen eten, nu kun je er losgaan in een industriële omgeving.

Jan van Galenstraat 6

Chin Chin

De Chin Chin Club Amsterdam is van alle markten thuis, maar echt! Voor old skool karaoke en nostalgische spelletjes, cocktails en clubbing tot in de laatste uurtjes. Trommel je vrienden op en stap met zijn allen op de fiets richting de Rozengracht.

Rozengracht 133

Kopstootbar

De bar waar je niet weg hoeft, althans niet tot het licht weer aan gaat! Biertjes drinken, borrelen, meezingen en dansen: het kan allemaal in de kopstoot en dat op één avond! Deze toffe tent zit gevestigd op het Leidseplein.

Marnixstraat 429

Lees ook: de perfecte plek in Amsterdam voor een date night.