We zien onze huid het liefst stralend en gezond maar we hebben niet allemaal te maken met dezelfde huidtypes. Om ervoor te zorgen dat je huid ook in de wintermaanden gezond is, is het een kwestie van het vinden van een goede verzorgingsroutine en de juiste producten. Of je van nature een vettige huid hebt, gevoelige of juist heel droog, wij hebben de 5 verzorgingstips die ervoor zullen zorgen dat je huid elke dag straalt.vrouwen stralend huid FEM FEM

1. Gebruik altijd zonnebescherming

We horen voortdurend dat mensen alleen zonnebescherming gebruiken in de warme zomermaanden wanneer de zon echt fel schijnt. Maar dames, dit is fout. Je moet namelijk heel het jaar door zorgen dat jouw huid goed is beschermt tegen zonnestralen want zelfs in de schaduw geeft de zon UV-stralen af. Onderschat daarom nooit het gebruik van een goede zonnebescherming. Soms is huidbeschadiging namelijk pas op lange termijn te zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huidveroudering en pigmentvlekken.

2. Voeg een gezichtsreinigingsolie toe aan je routine

Het gebruik van een gezichtsreinigingsolie heeft verschillende voordelen. Het zorgt namelijk niet alleen voor een goed gereinigde huid, maar ook voor extra bescherming én het laat je huid stralen. Omdat niet elk huidtype hetzelfde is, maar iedereen wél hun huid goed wil reinigen om al het stof, vuil en talg van de dag en nacht eraf te halen heeft NIVEA de NIVEA Reinigingsoliën geïntroduceerd: de nieuwe gezichtsreinigingsoliën voor 3 verschillende huidtypes. De oliën verwijderen de net genoemde vuil, talg en (waterproof) make-up van je gezicht en met een beetje water verandert het in een zijdezachte reinigingsmelk. Door deze transformatie blijft er geen vettig olie laagje achter op de huid. Dit is een barrière voor veel vrouwen.

Voor de normale huid

De normale huid heeft eigenlijk bijna een perfecte conditie. Je teint is mooi en glad dankzij een goede doorbloeding. Ook is je huid niet gevoelig maar om de gezonde uitstraling te behouden heeft het wel vocht en bescherming nodig. Heb jij te maken met een normale huid, dan is de hydraterende reinigingsolie met kokosolie het perfecte match om je huid te beschermen en het soepel te houden. 

Voor de droge huid

Heb je last van een droge huid, dan heb je een tekort aan vocht en vetten. Dit is de reden dat het minder elastisch aanvoelt en jeukerig kan zijn. Een droge huid reageert op invloeden van buitenaf (zoals temperatuurverschillen) een raakt daar snel door geïrriteerd. Je huid voelt jeukerig en is snel ruw en schilferig. De voedende reinigingsolie met macadamia-olie zorgt voor een zachte en gevoede huid en vermindert irritaties van invloeden van buitenaf. 

Voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid is simpelweg vaak uit balans. De huid is snel rood, kan jeuken en is ook snel geïrriteerd. Een gevoelige huid is overigens vaak genetisch bepaald en verkeerd productgebruik zorgt ervoor dat deze nog sneller geïrriteerd raakt. Ga daarom voor de kalmerende reinigingsolie met druivenpitolie welke zacht en rustgevend is voor de huid.

nivea 1 FEM FEM nivea 2 FEM FEM nivea 3 FEM FEM

3. Zorg voor een gebalanceerd dieet

Hydratatie is belangrijk voor je huid dus is het essentieel om dagelijks voldoende water te drinken. Maar ook voeding speelt een rol in het hebben van een gezonde en stralende huid. Natuurlijk kan een ongezonde snack wel op z’n tijd, maar niet in overmaat want dan is de kans groot dat er onzuiverheden zoals pukkels ontstaan. Zorg voor een gebalanceerd dieet waarbij je genoeg gezonde vetten en antioxidanten binnenkrijgt. Gezonde vetten vind je vooral in noten, vette vis en ook in olijfolie. Antioxidanten zitten vooral in groente en fruit.

4. Zorg dat je voldoende slaapt

Wanneer je een nacht slecht hebt geslapen, zie je het vrij snel aan je huid. De nacht is namelijk het moment waarop je huid herstelt en weinig slaap belemmert dat proces. Zorg dus dat je altijd voldoende nachtrust hebt, het is namelijk voor veel meer goed dan alleen het goed functioneren van je lichaam en geest. Extra slaaptip: houd je kussensloop schoon! Dit is namelijk vrij snel een broedplaats voor bacteriën dus uiteraard slecht voor je huid.

5. Vermijd stress

Stress volledig vermijden is helaas niet altijd een optie. Wanneer je goed voor jezelf en je geestelijke gezondheid zorgt produceert je lichaam wél minder cortisol. Cortisol is de boosdoener als het aankomt op onderhuidse ontstekingen en een gevoeligere huid. Ook zorgt stress ervoor dat je huid sneller oud wordt en er sneller rimpels ontstaan. Neem ontstressen daarom altijd serieus voor een stralende huid.

Kortom, wat voor huidtype je ook hebt, een stralende huid heb je zelf in handen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met NIVEA.