Moet je nog máánden wachten totdat je zelf op vakantie gaat maar toch zoekende naar een vakantie gevoel? Waarom niet gewoon een staycation in eigen land? Gewoon een weekendje weg met je lief of met een vriendin met vandaag Amsterdam als bestemming. Wij hebben de tofste hotels in onze hoofdstad voor jullie verzameld.

staycation Amsterdam FEM FEM

Beeld: Hotel The Exchange

Hotel Not Hotel

In Hotel Not Hotel heb je het gevoel dat je bent beland in een museum met moderne kunstwerken. Van het slapen in een tram tot en met kamers verstopt achter boekenkasten, hier kom je geen creativiteit te kort.

Hotel Not Hotel FEM FEM Hotel Not Hotel 2 FEM FEM Hotel Not Hotel 3 FEM FEM
Adres: Hotel Not Hotel, Piri Reisplein 34, Amsterdam

Lloyd Hotel – Boutique Hotel Amsterdam

Ze zijn hier niet vies van een kleurtje. Denk aan een knal oranje of groene badkamer. Bijna elke kamer heeft een ander thema, met mocht je budget aan een iets hogere kant zitten, ga dan voor de suite met piano.

Adres: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam

Hôtel Droog

Een concept winkel, galerij, studio én hotel-in-een. Wil je hier heen moet je wel snel zijn want het hotel heeft maar één kamer met eigentijds ontwerp. Laten we zo zeggen, alles van Hôtel Droog doet het zéér goed op Instagram.

the one and only bedroom at hôtel droog is obviously more than just a room.

A post shared by Seraina Silja (@serainasilja) on

Adres: Hôtel Droog, Staalstraat 7B, Amsterdam

The Exchange

Zoek je een funky hotel? Iets met een beetje gekkigheid? Boek dan een kamer bij The Exchange. Het hotel heeft in totaal 61 kamers, ieder met eigen thema.

Hotel Exchange FEM FEM Hote Exchange 4 FEM FEM Hotel Exchange 2 FEM FEM Hotel Exchange 3 FEM FEM
Adres: The Exchange, Damrak 50, Amsterdam

Lees ook: Dit zijn de leukste hotels in Amsterdam voor een corona-proof staycation