Vanaf volgende week is het eindelijk weer zover: Pride Amsterdam. Ter gelegenheid van de 25e editie van deze bijzondere week tovert het luxueuze Sofitel Legend The Grand Amsterdam samen met Booking.com één van haar kamers om tot een heuse Pride Amsterdam Rainbow Room. En jij kan daar slapen én genieten van een heel bijzondere Pride-experience: van overnachting tot aan welkomstcocktail met drag-icoon Envy Peru tot aan een uitgebreid diner en toegang tot het Canal Parade VIP-deck.

Pride Amsterdam Rainbow Room
Bron: Booking.com

Rainbow inspired

Denken we Pride Week, dan denken we aan roze, glitters, discoballen en regenbogen. En dat is precies wat Booking.com ook dacht. Als hoofdsponsor van Pride Amsterdam introduceert de boekingssite de ultieme Pride Amsterdam Experience. Dat wil zeggen: een verblijf van twee nachten in de speciaal gecreëerde Pride Amsterdam kamer in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Deze speciale kamer is gecreëerd om de diversiteit van de LHBTIQ+ gemeenschap te weerspiegelen en geïnspireerd door de regenboog. De kamer is ontworpen door de Nederlandse LHBTIQ+ kunstenaar Eelco Hilgersom en zit tjokvol bijzondere kunstwerken.

Bron: Booking.com
Bron: Booking.com

Speciale ervaring

Weet je het verblijf te bemachtigen in de Pride Amsterdam Rainbow Room, dan ben je een lucky winner. Behalve de geweldige kamer, krijg je ook een hoop extra’s tijdens je verblijf. De twee gelukkige boekers worden namelijk verwelkomd door het Peruaans-Nederlandse drag-icoon Envy Peru en beginnen dit fantastische weekend met haar en cocktails in de kleurrijke cocktailbar The Flying Deer. Hoe geweldig is dat?!

Daar blijft het niet bij, want niet veel later vertrek je naar het populaire Eetcafé Wijmpje Beukers van LHBTIQ+ eigenaren, inclusief een persoonlijk welkom van een van de medeoprichters. De volgende ochtend vertrek je, na een heerlijk ontbijt op bed, naar de beste plek in Amsterdam om vanaf een VIP-dek van de Canal Parade te genieten.

Bron: Eetcafé Wijmpje Beukers

Zo maak je kans

We snappen dat je nu staat te popelen om dit verblijf te boeken, maar helaas is het een once in a lifetime experience. Dit wil zeggen dat dit verblijf maar voor één paar gelukkige boekers beschikbaar is. Wil jij voor €20,22 van vrijdag 5 augustus t/m zondag 7 augustus van deze Pride-experience genieten? Dan moet je op 1 augustus om 10.00 uur Nederlandse tijd klaar zitten met deze Booking.com pagina voor je neus. Alleen dan is deze exclusieve deal namelijk te boeken. En hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Good luck!

Bewustzijn creëeren

Behalve het vieren van de acceptatie en de rechten voor de LHBTIQ+ gemeenschap, wil Booking.com ook het bewustzijn vergroten van de uitdagingen die er nog zijn en het belangrijke werk dat nog gedaan moet worden om iedereen zich welkom te laten voelen. Niet alleen tijdens het reizen, maar ook in het dagelijks leven. De Pride Amsterdam Experience probeert deze uitdagingen samen met ambassadeurs onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd iets terug te geven aan de gemeenschap.

Veilig de wereld ervaren

Om ervoor te zorgen dat iedereen de wereld moet kunnen ervaren, startte Booking.com in 2021 het Travel Proud-programma. Er wordt anno 2022 dus al een enorme vooruitgang geboekt op de LHBTIQ+-reiservaring, maar alsnog zijn gelijke rechten voor deze gemeenschap niet overal gegarandeerd.

Daarom start Booking.com een samenwerking met de oudste LHBTIQ+ rechtenorganisatie ter wereld, namelijk COC Nederland. De boekingssite doneert drie jaar lang €250.000 per jaar, om projecten te ondersteunen die gaan over het decriminaliseren van seksuele geaardheid en genderidentiteit, gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Ook wordt het kunstwerk dat Eelco voor de Pride Amsterdam Rainbow Room ontwierp aan COC Nederland gedoneerd, zodat zij dit kunnen schenken aan een organisatie naar keuze.

Lees ook: Krap bij kas? Zo spaar je in no time geld voor je vakantie