Er is goed nieuws voor de fans die naar een heet nieuw seizoen van Bridgerton smachten. Actrice Nicola Coughlan – die Penelope Featherington speelt – verklapt dat de spanning tussen Colin Bridgerton en haar personage enorm zal oplopen. Dat vertelt ze in een gesprek met ExtraTV.

Bron: Bridgerton

Bridgerton

De serie Bridgerton is gebaseerd op een reeks van acht romans geschreven door Julia Quinn. In de boeken en de serie volgen we de Bridgerton-familie, bestaande uit moeder en weduwe Violet en haar acht kinderen, die allemaal op zoek zijn naar de perfecte huwelijkskandidaat in de high society van het negentiende-eeuwse Londen. In het eerste seizoen stonden dochter Daphne Bridgerton en de Hertog Simon Basset centraal. Het eerste seizoen brak alle Netflix kijkcijferrecords. En dat is niet gek, want we zwijmelden allemaal weg door de steamy beelden van het stel.

Het tweede seizoen ging iets minder, en ja je kunt het vast raden: amper sexy beelden. Dat seizoen ging over de haat/liefde-relatie tussen Anthony Bridgerton en Kate Sharma.

Oh, Colin

In het derde seizoen krijgt het personage van Penelope, ook wel Lady Whistledown, de zendtijd die zij verdient. Nadat seizoen één om Daphne en Simon draaide en reeks twee in het teken stond van Anthony, is het nu de hoogste tijd om Penelope en Colin eindelijk een kans te geven op echte liefde. Omdat de makers al twee seizoenen bezig zijn met het opbouwen van hun relatie, onthult Nicola dat het een ‘vurig’ seizoen wordt. “Het eerste seizoen zat vol met intieme momenten, het tweede seizoen bevatte meer romantiek. Met het derde seizoen gaan we terug naar het eerste”, vertelt de actrice.

Seizoen drie

Tot nu toe is er nog niets bekend over wanneer het volgend seizoen zal verschijnen, alleen dat het eraan zit te komen. Seizoen 2 ging iets meer dan een jaar na seizoen 1 in première, maar gezien het feit dat de productie werd vertraagd door de pandemie, zullen we toch nog even moeten wachten. Wij hopen in de lente 2023 het nieuwe seizoen op Netflix te kunnen zien.