Hoewel een strandvakantie met je lover superchill kan zijn, geeft een beetje avontuur wat meer spanning aan je relatie. Een citytrip is de perfecte manier om samen cultuur te snuiven, uit eten te gaan en mooie plekken te zien. Maar wat zijn nou de meest romantische en bijzondere plekken om naartoe te reizen?

citytrips
Bron: Pinterest

Brugge

Het wellicht wat onbekende Brugge wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Het is een prachtige, middeleeuwse stad die volledig is opgekomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. In deze schilderachtige stad kun je met je partner uren ronddwalen. De must-see’s in deze stad zijn de markt, de Onze-Lieve-Vrouwe kerk en niet te vergeten de heerlijke Belgische chocolade.

Wenen

De stad van pracht en praal, geschiedenis, paleizen en Sissi is Wenen. Deze overweldigende stad is erg romantisch en perfect voor koppels die wel van een beetje glamour houden. Als je het extra romantisch wil maken: bezoek een klassieke opera, een Weens bal of rijd met een paardenkoets door het pittoreske centrum. Ook in deze grote stad vind je kleine straatjes met schattige restaurantjes.

Kopenhagen

Een diner bij kaarslicht is het meest romantisch in de prachtige restaurants in de mooie straten van Kopenhagen. Zin in avontuur? In deze stad kun je naar het oudste pretpark van Europa gaan, namelijk Tivoli Gardens. Het ligt middenin de stad en heeft een bijzonder reuzenrad waar je een leuk ritje in kan maken. Liefdesslotjes ophangen kan aan de brug van Tivoli: een echte must-do dus.

Edinburgh

Ja, het regent vaak in Schotland, maar dat zetten we even aan de kant. Want de bijzondere stadskern van Edinburgh wil je niet aan je voorbij laten gaan. Ook deze stadsstijl is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Houd je van historie en mysterieuze plekken? Dan is Edinburgh echt iets voor jou en je partner. Een nachtje in de romantische hotels van de stad geeft je het gevoel even real-life Harry Potter te beleven.

Lees ook: Je kan nu door heel Duitsland reizen voor €9