De aflevering van Steenrijk, Straatarm gisterenavond, waarin we Temptation Island-sterren Jaimy en Mira zagen, heeft nogal wat losgemaakt op sociale media. Het programma leverde heel wat kritiek op bij de kijkers.

Bron: @mirasoeteman

Steenrijk (of toch niet)

Jaimy Dorenbosch én Mira Soeteman kennen we inmiddels als verleiders van Temptation Island. Hun deelname bracht ze bij elkaar en zijn inmiddels al een paar jaar samen. Het stel was het regenachtige Amsterdam helemaal zat — wat helemaal begrijpelijk is — en verruilden ons klompenland voor het zonovergoten Zuid-Spanje. Was dat maar zo simpel, effe naar Spanje verhuizen! Maar is dit wel de waarheid?

Volgens het programma runt Jaimy daar een vastgoedbedrijf en helpt Mira hem behind the scenes met de marketing: dat klinkt als een écht dream team. Op social media heersen er toch heel wat vraagtekens.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mira (@mirasoeteman)

Twijfels

In het programma ruilen alleenstaande moeder Lianne en het Temptation Island-koppel van huis, leven en weekbudget. Lianne krijgt een minimale uitkering, omdat ze door ernstige gezondheidsproblemen volledig is afgekeurd. Wekelijks heeft ze maar 50 euro om zichzelf en haar drie dochters te onderhouden. In tegenstelling tot Lianne en haar dochters hebben Jaimy en Mira 1750 euro per week om uit te geven.

Kijkers twijfelden sowieso al over het programma, nu weten ze zeker dat het allemaal fake is. “Nou had ik altijd mijn twijfels bij dit programma maar dat is nu wel definitief”, schrijft iemand. “Dit zijn geen rijke mensen. Hooguit mensen die zich een lening bluffen en over drie jaar zelf in de bijstand zitten.” Een andere kijker schrijft: “Die ‘rijken’ mogen een weekje rijk spelen.” En tot slot: “Sorry maar ik geloof het niet. Hij is echt geen makelaar.” Wat denken jullie? Zullen Jaimy en Mira echt dit leven leiden?