Dit Amerikaanse stelletje, Grey Caye en Heather Thompson hebben onlangs het wereld record voor de allerlangste roadtrip in één land verbroken. Het stel kreeg het voor elkaar om maarliefst 47.475 km te bereizen in 39 verschillende staten. Ze deden dit in 103 dagen. Het koppel is nog steeds aan het reizen. Hun doel is om uiteindelijk alle 48 aaneengrenzende staten te te ontdekken tijdens deze roadtrip.

stel-verbreekt-wereldrecord-roadtrippen-FEMFEM

Kosten

Grey vertelde aan Travel + Leisure dat hij op het idee kwam om het wereldrecord te gaan verbreken nadat hij Tony Robbin’s audioboek, ‘Awaken The Giant Within’ had geluisterd. Ook was het stel toch al van plan om naar Philadelphia te verhuizen. Daar kwam bovenop dat Heather niet meer aan het werk was en daarom besloten ze deze uitdaging samen aan te gaan.
Grey werkte eerder als freelance schrijver en Heather als barista. Om een beetje geld te verdienen heeft Grey onderweg nog wat marketing klussen gedaan voor bedrijven in LA en New York. Daarnaast hebben ze ook deals gesloten met kledingsponsoren zodat de merken aandacht zou krijgen op Grey’s blog.

Verder doet het stel alles zo goedkoop mogelijk. Tot nu toe hebben ze de meeste nachten geslapen in hun auto, doen ze vaak hun eigen boodschappen en hebben ze veel gebruik gemaakt van barbecues in de nationale parken. Gezien ze deze nu al 22(!) hebben gezien, kunnen we ons daar wat bij voorstellen.

De route van de roadtrip

Grey deelde een foto van de route van hun roadtrip op zijn twitteraccount. Tot nu toe zag deze er als volgt uit:

stel-verbreekt-wereldrecord-routetrip-FEMFEM

Grey en Heather zijn nu onderweg naar the Hudson Valley in New York.