Welk interieur je ook hebt, een kamerplant kan niet ontbreken. Want wie wil nou niet een beetje groen in huis halen? Toch zijn er genoeg mensen die hun handen niet willen branden aan zo’n prachtig groen gevaarte. Mensen zonder groene vingers opgelet! Je kan je plastic kunstplanten gerust inruilen voor één van deze 7 supersterke (échte!) kamerplanten.

@pinterest
@pinterest

1. Cactus

Het zal je niet verrassen dat de cactus op nummer 1 in deze lijst staat. De cactus is de perfecte plant voor iemand die ‘planten watergeven’ niet op zijn prioriteitenlijstje heeft staan. De cactus kan goed tegen droge ruimtes en kan gemakkelijk een maand zonder water. Zet hem op een lichte plek, maar houd hem in de zomermaanden uit de volle zon. Dat is hij namelijk niet gewend hier in ons regenachtige landje!

2. Aloë Vera

Voor wie al genoeg cactussen in huis heeft, is de Aloë Vera leuk voor de verandering. Net als de cactus is de Aloë Vera een woestijnplant die weinig water nodig heeft en graag in de vensterbank staat. De Aloë Vera is niet gevoelig voor ziektes of ongedierte en gele bladeren zijn gemakkelijk af te snijden met een mesje. Hierna zullen er weer nieuwe, prachtige bladeren groeien. Deze bikkel kan erg groot worden!

3. Monstera

De Monstera, ook wel de Gatenplant genoemd, zal je zeker herkennen. De Monstera kan absoluut niet ontbreken in een botanisch interieur. Daarnaast is de plant erg makkelijk te verzorgen. Zet de plant op een plek in de (half)schaduw en houd de grond lichtvochtig. Geef hem pas water wanneer de grond echt droog is, anders kunnen de wortels gaan rotten. Houd hem daarnaast in de zomer uit de volle zon zodat de bladeren niet verbranden. It’s that simple!

4. Yucca

Voor wie een hoge, minder brede plant zoekt, is de Yucca palm een goede optie. Omdat deze plant water opslaat in zijn stam, hoef je hem amper water te geven. Twijfel je of de plant water nodig heeft? Voel dan even aan de onderkant van de stam. Is de stam zacht, dan heeft de plant teveel water gekregen. Om te voorkomen dat de Yucca te veel water krijgt, moet je af en toe even een vinger diep in de aarde steken. Als de aarde nog (licht) vochtig is, hoef je voorlopig even geen water te geven. Zet de Yucca op een lichte plek, zodat de bladeren mooi stevig en groen blijven. Verder hoef je weinig te doen voor deze prachtige kamerplant!

5. Zamioculcas

De Zamioculcas heeft zijn populariteit deels te danken aan zijn makkelijke verzorging. Net als de Yucca, slaat de Zamio zelf water op, waardoor je hem weinig water hoeft te geven. De Zamioculcas kan op zowel een lichte als een schaduwrijke plek staan. Tip: koop een pot die een stukje groter is dan de plant zelf. De dikke wortels van de Zamio groeien namelijk als kool!

6. Spathiphyllum

De Spathiphyllum, ook wel de Lepelplant genoemd, is een geschikte plant voor in de schaduw. Voor de iets te enthousiaste plantenverzorger is deze plant perfect aangezien hij niet kan verdrinken. Te veel water geven is geen probleem! Wanneer de Spathiphyllum dorst heeft, zal hij het je laten weten. Deze dramaqueen gaat namelijk meteen hangen wanneer de grond te droog is. Geef hem een scheutje water en hij is binnen no time weer de oude!

7. Sansevieria

De Sanesevieria, in de volksmond ook wel de Vrouwentong genoemd, is super makkelijk te onderhouden. Deze plant heeft liever te weinig dan te veel water en kan gerust in de volle zon staan. In de lente en zomer heeft de Sanseviera ongeveer 1 keer in de 2 weken water nodig. In de winter kan de plant zelfs 6 tot 8 weken zonder water te krijgen! De Sansevieria is dan ook de ultieme kantoorplant!

Ga je toch liever voor een gekke eyecatcher? Check hier de hilarische piemelplant!