Ben jij liever op jezelf dan in een groep en blijf je liever een avondje thuis in plaats van uit gaan. Dat kan komen door je sterrenbeeld. Lees hieronder welke drie sterrenbeelden houden van alleen zijn.

alleen zijn

#1 Maagd (24 augustus t/m 22 september)

Maagden hebben een beperkte sociale batterij. Ze houden ervan om in gezelschap te zijn, maar zodra de batterij op is willen ze zich het liefst van alles en iedereen afzonderen. Dit teken houdt wel van een bepaald soort gezelschap en hierin kunnen ze erg kieskeurig zijn. Als ze iemand uit de groep niet mogen dan kiezen ze er ook meteen voor om thuis te blijven. Je kan het al raden, maar maagden houden ook heel erg van me-time. Jezelf even lekker verwennen en weer helemaal opladen.

Heb jij een favoriete hobby zoals lezen, schrijven of schilderen? Dat komt goed uit. Maagden kunnen zich namelijk helemaal verliezen in dingen die ze leuk vinden om te doen. Even je verstand op nul en lekker bezig zijn.

#2 Vissen (20 februari t/m 20 maart)

Vissen houden ervan om alleen te zijn. En dit komt niet omdat ze gek worden van anderen. Nee, ze houden gewoon heel erg van hun eigen gezelschap. Als ze in een grote groep zijn zullen ze ook sneller wat stiller en afwezig zijn. Dit is niet omdat ze het niet naar hun zin hebben, maar dit komt omdat het echte denkers en dagdromers zijn. Lekker speculeren over wat de dag je kan gaan brengen, daar zijn ze goed in.

Vissen voelen zich daarom ook niet snel eenzaam, maar kunnen juist genieten van die tijd alleen. De reden dat een Vis een afspraak vaak afzegt, kan zijn omdat ze gewoon geen zin hebben. Ze zijn liever lui dan moe en hebben dan gewoon geen energie voor andere mensen. Bovendien steken ze de energie die ze hebben dan liever in zichzelf.

#3 Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Een schorpioen vindt het fijner om hun aandacht bij één persoon te leggen. Dit betekent absoluut niet dat ze niet van gezelschap houden. Hier kunnen ze ook van genieten, maar ze vinden het gewoon moeilijk om hun aandacht te verdelen en raken dan ook snel overprikkeld.

Wel zegt een schorpioen vaak nee tegen een feestje. Ze gaan dan veel liever een terrasje pakken met een vriend of vriendin die ze lang niet meer hebben gesproken. En mochten ze wel een keer naar een feestje gaan, dan zul je ze gedurende de avond met dezelfde groep mensen zien praten. Ze focussen zich vaak op de mensen die ze al kennen en blijven liever weg van het onbekende. Je zal ze dus niet zo snel zien socializen.

Het is helemaal niet erg als je wat liever op jezelf bent. Ieder heeft zo zijn eigen manier van vriendschappen en leuke dingen doen.