Je gezondheid is een van de belangrijkste dingen uit je leven, maar wat zegt je sterrenbeeld daar eigenlijk over? Lees hieronder de leefregels voor jouw sterrenbeeld.

gezondheid sterrenbeeld meidengroep
Bron: Netflix

Waterman (21 januari t/m 19 februari)

Waterman heeft een sterk lijf en herstelt daarom vaak snel van griepjes en andere ongemakken. Dit luchtteken wordt geassocieerd met de bloedsomloop en met de enkels. Als je oververmoeid bent, dan kunnen je enkels nog wel eens opzwellen, dat is een teken dat je even aan jezelf moet denken. Zowel de vrouwen en mannen hebben aanleg voor bloedarmoede, een lage bloeddruk, spataderen, kramp in je onderbenen en je verstuikt vaak je enkel. Je moet niet vergeten om genoeg te bewegen, pak een keer de fiets en ga er lekker op uit.

Vissen (20 februari t/m 20 maart)

Vissen kunnen niet lang op hun benen staan en hebben vaak last van knobbels op hun voeten waardoor ze moeite hebben met goede schoenen uitkiezen. Dit teken gaat vaak uit en slaapt hierdoor veel te weinig. Als je ziek bent dan zit hier vaak een emotioneel conflict achter. Slaap is erg belangrijk, dus zet je wekker eens een keer niet.

Ram (21 maart t/m 20 april)

Rammen hebben zo’n krachtig en soepel spierstelsel dat hun hart in een uitstekende conditie is, het komt dus ook bijna nooit voor dat dit belangrijke orgaan er vroegtijdig mee ophoudt. Hoewel hun spieren super sterk zijn, is dit bij hun botten wel anders, deze breken snel en gemakkelijk, maar dat is nog niet het ergste. De onverdraaglijke migraine is pas erg, en dat is allemaal het gevolg van stress en frustratie. Neem elke dag even tijd voor jezelf en leg alles wat je kan afleiden even aan de kant.

Stier (21 april t/m 20 mei)

Stieren hebben geweldige zintuigen. Dit teken heerst over de nek en de keel, inclusief de stembanden, tong, amandelen en schildklier. Als dit teken niet rookt dan kan het een geweldige stem hebben. Wel kan je het enorm koud hebben en ben je hier ook vatbaar voor, bij koude wind moet je jezelf dus goed en stevig inpakken. Als je oververmoeid bent dan krijg je last van een stijve nek. Stieren houden niet van sporten, zoek dus ergens anders je beweging in.

Tweelingen (21 mei t/m 21 juni)

Tweelingen worden in verband gebracht met de schouders, armen, handen en longen. Helaas hebben ze wel veel last van astma en verkoudheden. Als je veel stress hebt dan uit dit zich in kortademigheid. Ontspanning is voor jou letterlijk van levensbelang en neem dus ook lekker vaak je rust.

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Als een kreeft ziek is dan is dit een gevolg van spanningen, angst en emotionele stress. Lichamelijk gezien is dit teken tenger, dit uit zich vooral in maagproblemen, misselijkheid en luchtweginfecties. Je vindt zoetigheid erg lekker, maar je weet ook van jezelf dat de kilo’s er snel bijkomen, maar niet snel vanaf gaan. Probeer hier dus een goede balans in te vinden.

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Leeuwen hebben een soepele wervelkolom en een goede lichaamscoördinatie, het zijn daarom prima dansers en atleten. Je vraagt teveel van jezelf op lichamelijk en geestelijk vlak. Spanningen en oververmoeidheid kunnen leiden tot pijn in het bovenste deel van de rug. Bij hoge opwinding voelen ze hun polsslag in het hoofd. Je hebt wel een voortreffelijke levensverwachting.

Maagd (24 augustus t/m 22 september)

Maagden hebben een gevoelig zenuwstelsel. Ze praten zichzelf vaak aandoeningen aan die ze helemaal niet hebben. Hun basisconditie is matig en hier moet verandering in komen. Als je last hebt van maagzweren en darmkrampen dan is dit een teken dat je niet gelukkig bent. Denk wat vaker aan jezelf, maar verzin geen dingen die er niet zijn.

Weegschaal (23 september t/m 23 oktober)

De gezondheid van weegschalen wordt sterk beïnvloed door de staat van hun relaties. Elk teken heeft zwakke punten en bij de weegschaal is dat de nieren, de bekken, de onderrug en de billen. Wel heb je erg sterke botten, glanzend haar en een prachtige huid. Drink wat minder alcohol en de problemen in je onderrug zullen al snel verminderen.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Schorpioenen zijn gevoelig voor ontstekingen, met name blaasontstekingen, dit kan je natuurlijk behandelen met antibiotica, maar uiteindelijk word je daar immuun voor. Wees dus wat zorgzamer voor het gebeuren down under.

Boogschutter (23 november t/m 21 december)

Als boogschutters vermoeid zijn dan voelen ze dit als eerst in hun bovenbenen en dijen. Ze hebben ook een zeer actieve en gevoelige lever, pas dus op als je een avondje uit gaat want dit orgaan kan niet alles hebben. Je bent erg sportief ingesteld en wil hier nog wel is te ver in gaan. Je spieren kunnen niet veel hebben en dat zul je de volgende dag dan ook meteen merken. Warm je spieren van tevoren dus goed op.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Steenbokken hebben een uitstekend gebit en zijn dus ook alleen bij de tandarts te vinden voor een controle. In de jeugdjaren van dit teken zijn je gewrichten en botten niet sterk, ze breken snel. Zodra je ouder bent zijn ze niet meer kapot te krijgen. Steenbokken werken enorm hard waardoor ze vaak oververmoeid zijn, denk dus ook is aan jezelf en pak wat vaker je rust. Je zult merken dat je daarvan opknapt.