De meeste vrouwen zullen de G-spot wel kennen; een plekje in onze vagina die mannen kunnen stimuleren tijdens het vrijen. Maar wist je ook dat mannen een zogeheten P-spot hebben? Je zult je nu vast afvragen wat dit is en waar hij zit. Lucky you, wij leggen je alles uit!

P-spot

Waar zit de P-spot?

Een kleine side note over de G-spot: er is nooit bewezen dat deze écht bestaat. Bij de P-spot is dit wel het geval! De P staat obviously voor prostaat. En elke man heeft deze! De prostaat ligt rond de plasbuis aan de onderkant van de blaasuitgang. Fun fact: hij heeft ongeveer de grote van een walnoot.

De prostaat heeft een belangrijke functie. Hij zorgt er namelijk voor dat er vocht wordt geproduceerd wat vervolgens tijdens de ejaculatie naar buiten komt. Dit is een combi tussen vocht en sperma (TMI, much?). Dit vocht zorgt er vergolgens voor dat de zaadcellen een stuk langer kunnen overleven. Het maakt sperma eigenlijk beweeglijker!

Hoe stimuleer je de P-spot bij mannen?

Het stimuleren van de P-spot kan een intens gevoel opleveren bij de man. De P-spot krijgt een extra stimulatie als je met zijn geslachtsdeel speelt, of bij penetratie. Daarnaast is het heel gezond voor een man om de P-spot regelmatig te stimuleren. Het zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van het mannelijke geslachtsdeel. Hierdoor kan een man een hardere penis krijgen. Ook zal de erectie langer duren, zodat jullie samen langer kunnen genieten. Win-win!

Inwendige of uitwendige stimulatie

Je kunt de P-spot inwendig of uitwendig stimuleren, maar net wat jij en je partner fijn vinden. Bespreek dit met elkaar en ga samen op ontdekking.

Inwendige stimulatie

Je kunt de P-spot bij een man stimuleren door een vinger in de anus in te brengen naar de buik toe. Het kan fijn zijn om glijmiddel te gebruiken en let erop dat je nagels kort zijn!

Uitwendige stimulatie

Mocht inwendige stimulatie niet zo jullie ding zijn, dan kun je de P-spot ook uitwendig stimuleren door een prostaatmassage te geven. Het is zelfs goed voor de gezondheid van een man om zo nu en dan een prostaatmassage te krijgen. Een prostaatmassage wordt ook wel ‘prostaat melken’ genoemd. Als je dit regelmatig doet dan zullen bacteriën en andere schadelijke stoffen naar buiten worden gevoerd. Zo voorkom je eventuele prostaatproblemen.

Speeltjes

Vind je het nog iets te spannend om met je vinger bij je partner naar binnen te gaan? We got you. Je kunt hier ook speeltjes voor gebruiken. Denk aan buttplugs of dildo’s die hier speciaal voor zijn gemaakt. Je kunt de massage zowel inwendig als uitwendig uitvoeren.

Lees ook: Ga voor de A-spot voor een intenser hoogtepunt