De meeste van ons zullen het wel eens zijn als we zeggen dat we het gezellig vinden om tijdens het afspreken met vrienden een wijntje (of 3) te drinken. De een drinkt met mate terwijl de ander standaard een kater heeft. Natuurlijk is het beter om niet te drinken, en dit zijn de voordelen aan het stoppen met drinken van alcohol. 

stoppen drinken alcohol FEM FEM

De mensen in je omgeving zullen dit waarschijnlijk niet zo gezellig vinden, maar een maand geen alcohol drinken is hartstikke goed voor je gezondheid! Wie weet lukt het jou om ze te overtuigen nadat ze dit artikel hebben gelezen.

1. Je valt af

Het is natuurlijk heel gezellig om wijntjes te drinken met je vrienden of lekker los te gaan in het weekend, maar we weten allemaal dat er dan behoorlijk wat extra calorieën worden gedronken. Wanneer je stopt (of mindert) met alcohol merk je al gauw dat je sneller afvalt.

2. Je huid gaat er beter uitzien

Wanneer je wakker wordt na een avondje stappen schrik je waarschijnlijk regelmatig van je eigen spiegelbeeld. Je huid ziet er niet fris en glad uit, maar grauw en vlekkerig. Alcohol is vochtafdrijvend. Je moet vaker plassen en neemt minder vocht op. Omdat je te weinig vocht in je lichaam hebt wordt je huid droog. Door te stoppen met het nuttigen van alcohol, voelt je huid zachter en zie je er jonger en vooral veel frisser uit.

3. Betere nachtrust

Na een avondje stappen is het heerlijk om eindelijk warm in bed te liggen. Wanneer we gedronken hebben, hebben we vaak het gevoel dat we sneller en lekkerder slapen, maar daar klopt helaas niets van. Als we gaan slapen na het drinken van alcohol komen we sneller in een diep niveau van onze slaap terecht en daardoor worden we weer eerder wakker én vallen we daarna moeilijk in slaap. Daardoor kun je de dag erna altijd een stuk minder goed functioneren.

4. Je lever heeft het minder zwaar

Eigenlijk hoeven we dit niet uit te leggen want het spreekt voor zich. Het drinken van alcohol heeft een negatieve invloed op onze lever. Door alleen al een maand niet te drinken neemt het vet in onze lever met gemiddeld 15% af!

5. Je gaat minder snacken

Door het drinken van een borrel krijgen we snel zin in lekkere dingen, omdat het vaak gepaard gaat met elkaar. Ook als we terugkomen van de club hebben we vaak nog zin in een vette hap, in de hoop dat het de alcohol nog een beetje opneemt. Uit onderzoek  is gebleken dat wanneer we een glaasje ophebben, we 30% meer eten.

6. Niet alleen je lichaam is blij, ook je portemonnee

Hoe je het ook went of keert, het drinken van alcohol kost behoorlijk wat. Hoe meer we drinken, hoe sneller we ja zeggen tegen een nieuw drankje. Door te stoppen met alcohol zul je merken dat je aan het einde van de maand veel geld overhoudt dat je kunt sparen voor bijvoorbeeld een weekendje weg.