Slik jij de pil? De kans is groot van wel. Toch zijn er heel wat dames die graag zouden willen stoppen, om verschillende redenen. Het vergeten van de pil, de extra kilo’s of andere bijwerkingen. Overweeg jij om te stoppen? Wij zetten de voor-en nadelen voor je neer.

pil-femfem

Voordelen

Je vergeet ‘m niet meer

Zit jij altijd in de stress omdat jij af en toe de pil een keertje vergeet? Yes, dan valt er in ieder geval één last van je schouders. Dit probleem is dan verleden tijd.

Bye bye stemmingswisselingen 

Heb jij last van mood swings? Die worden een stuk minder als je stopt met de pil. Je voelt je vaker blij en merkt dat je ook dat je meer zelfvertrouwen hebt. Klinkt heel fijn!

Verhoogt libido 

Merk jij dat je minder zin hebt in seks? Dit kan komen omdat je de pil slikt. Wanneer je stopt, heb jij opeens héél veel zin om met je liefje van de bil te gaan. Je libido stijgt en dan is wel een heel prettig voordeel, toch ;-)?

Nadelen

Gewicht

Het is natuurlijk per persoon verschillend, maar het kan zo zijn dat je aankomt als je stopt met de pil. Of je verliest een paar kilootjes.  Houd hier rekening mee!

Onbeschermd

Waarschijnlijk slik jij de pil omdat je (nog) niet zit te wachten op een zwangerschap. Het is belangrijk dat je kiest voor een alternatief voorbehoedsmiddel, denk aan een spiraaltje of condoom.

Onregelmatige menstruatie

Een fijn voordeel van de pil is dat je precies weet wanneer je ongesteld wordt. Wanneer je stopt, merk je dat de menstruatie onregelmatig wordt. Dit kan best wel irritant zijn.

Lees ook:

Dit is de allerbeste tijd om seks te hebben