Er gaat vrijwel niets boven een mooie, glowy, huid. We worden daarom ook vaak genoeg herinnert aan het verwijderen van onze make-up na een dag en het reinigen van ons gezicht in de ochtend. Ook gebruiken de meeste van ons wel een dag- en een nachtcrème. Toch zijn er nog een aantal andere, makkelijke, tips die ervoor kunnen zorgen dat onze huid nog meer gaat stralen dan ze van nature al doet. We delen ze graag met je.

1. Zorg voor voldoende nachtrust

6 tot 8 uur slapen is nummer één tip voor een gezonde en stralende huid. Wanneer je genoeg slaapt heb je minder last van wallen maar zal er ook een kleinere kans ontstaan dat je op vroege leeftijd last krijgt van rimpeltjes. Hoe fit jij je voelt is meteen te zien aan je huid en mocht je toch huidproblemen hebben, geef je je huid door middel van een goede nachtrust ook de tijd om te herstellen. De ‘schone slaapster’ is dan ook niet voor niets iets wat naast in een sprookje ook in de realiteit geldt. Zorg er dus voor dat je geen chronisch slaap te kort komt en dat de kwaliteit van je slaap ook goed is. Hoe je dat doet, vertellen we je hier. 

stralende-huid-femfem

2. Zorg dat je telefoon schoon is

Dit is iets waar velen niet bij stil staan. We gebruiken onze telefoon meer dan ons lief is: of we nu net hebben gegeten en vieze handen hebben, we bellen nadat we net make-up op hebben gedaan of nadat we hem ergens neer hebben gelegd. Telkens komt onze kleine beste vriend in aanraking met bacteriën. Zonder daarbij na te denken komt deze daarna in aanraking met ons gezicht wanneer we bellen. Maak je telefoon daarom dagelijks schoon met een make-up doekje of een licht vochtig doekje om de bacteriën te verminderen. Een andere tip: bel met behulp van oortjes in plaats wanneer je van plan bent lang te gaan bellen, zodat je telefoon niet gedurende lange tijd in aanraking met je gezicht komt.

3. Eet voeding die goed is voor je huid

Ook hier hebben we eerder een artikel aan gewijd. Er zijn een aantal zogenaamde ‘beautyfoods’ zoals avocado en frambozen waarin bepaalde vitaminen en mineralen zitten die een goede werking hebben op je huid. Ben je bewust van wat je eet en drinkt. Voorkom zo overtollige onnatuurlijke suikers, onnatuurlijke vetten en een grote hoeveelheid aan alcohol. Hierdoor droogt je huid niet uit en voed je haar met de juiste vitaminen.

Lees ook: In deze gevallen is scrub juist niet goed voor je huid.