De feestdagen komen eraan en naast het vinden van de perfecte outfit, willen we eigenlijk dat alles goed zit. Maar wat moet je doen als je door de kou buiten last hebt van droog en statisch haar? Wij spraken Rick van het Meer. Rick knipt de mooiste coupes. En dat al ruim twintig jaar. Hij heeft inmiddels twee salons in Amsterdam. Daarnaast is hij brand ambassadeur voor Kérastase; een exclusieve haarverzorgingslijn die aansluit bij de kwaliteit waar Rick en zijn salon voor staan. Power en creativiteit. Oog voor detail. Aandacht en tijd.


View this post on Instagram

The face of a proud shop owner #hairsalon #amsterdam #shopkeeper #kerastase #hairdresser #spuistraat

A post shared by Rick van het Meer (@rickvanhetmeer) on

In de wintermaanden hebben we meer last van droog en statisch haar: wat is hiervoor de gouden tip?

Misschien eerst handig om uit te liggen waar statisch haar door komt. Statisch haar komt vooral in de winter voor omdat de luchtvochtigheid dan heel laag is en je haar daardoor elektrisch geladen deeltjes goed geleid. In de zomer wanneer de luchtvochtigheid veel hoger is heb je er dus bijna geen last van.

Er zijn een paar tips en tricks die goed helpen. Gebruik sowieso altijd een conditioner en was je haar niet te vaak. Als je je haar wel wast, gebruik dan een verzorgende shampoo bijvoorbeeld de Bain Extensioniste van Kérastase. Deze shampoo is perfect voor lang haar en geeft precies de goede verzorging. Fijne bijkomstigheid is dat je minder gespleten punten krijgt.

Gebruik een klein beetje serum voor in je punten. Bijvoorbeeld de Elixir Ultime van Kérastase, naast dat de geur echt heerlijk is geeft deze droge olie veel glans en zorgt er voor dat de elektrisch geladen deeltjes geen grip op je haar krijgen. Het gebruik van een borstel van varkensharen wil ook wel eens helpen, denk aan de borstels van Mason Pearson.

En hoe zorgen we ervoor dat het er minder dof uitziet? 

Dof haar komt meestal doordat de schubbenlaag van je haar beschadigd is waardoor er geen lichtreflectie is. Om die te herstellen moet je je haar goed verzorgen. Gebruik bijvoorbeeld zo nu en dan een lekker masker voor je haar bijvoorbeeld Kérastase Chroma Riche. Dit product van de Reflection serie geeft veel glans en de juiste verzorging zonder je haar te verzwaren. Daarnaast bieden we in de salon een fusio-dose treatment. Dit is een costum made treatment die we in de salon precies naar je wensen kunnen samenstellen.

Mensen hebben allemaal verschillende meningen over hoe vaak je je haar moet wassen, wat is hierin jouw mening?

Ik ben van mening dat als je goede producten gebruikt je je haar prima een aantal keer per week kunt wassen. Elke dag is een beetje overdreven maar soms zit je haar gewoon beter wanneer het net gewassen is.

Kortom, met deze tips is statisch en dof haar verleden tijd en heb jij va-va-voom haar voor de feestdagen.