Een gebrek aan vakantiedagen, tijd of geld: het kunnen allemaal redenen zijn waardoor jij deze zomer niet naar een tropisch oord vertrekt. Toch wel even toe aan wat rust en een vakantiegevoel? Dan vertellen wij waar in Nederland je dit kan vinden.

strandhotel overnachting aan het strand
Beeld: Ocean Beach Scheveningen

Wakker worden aan zee

Je bed uitstappen, de gordijnen openen en wakker worden met de zee als uitzicht. Als dat niet zorgt voor instant vakantiegevoelens, dan weten wij het ook niet meer. Uiteraard weet je in Nederland niet wat de temperaturen precies gaan zijn, maar dat maakt wat ons betreft voor het vakantiegevoel niet uit.

Is het tropisch weer? Dan kun je in het zonnetje bakken. Ben je niet gezegend met een strak blauw lucht en felle zon? Dan is een koffie bij de open haard minstens zo fijn.

1. Ocean House (Scheveningen)

Voor een weekendje Scheveningen ben je bij het onlangs geopende Ocean House aan het juiste adres. Hier vind je namelijk een verzameling van appartementen, studio’s en een superiorsuite met de vibe en service van een hotel. Binnen een aantal minuten lopen sta je met twee voeten in het zand, wat het daarom de perfecte plek voor een tripje met je vriendinnen, lover of gezin maakt.

Ocean House Scheveningen zit in een historisch neorenaissance gebouw uit 1899. Houten balken, historische muurtegeltjes en gigantische ramen maken de kamers enorm sfeervol. En wat we extra leuk vinden: Ocean House biedt de mogelijkheid om picnickmanden mee te nemen naar het strand, zodat je vanaf je handdoekje kunt genieten van een borrel of lunch. Hoe geweldig is dat?

2. Poort Beach Boutique Apartments (Bloemenendaal aan Zee)

Pal aan de zee, omringd door duinen en héél veel hotspots vind je Poort Beach Boutique Apartments. Met een heerlijk uitzicht op zee en de lekkerste restaurants op loopafstand, kun je hier met gemak heel het weekend vertoeven. Ben je het strand even zat, dan breng je in no time een bezoekje aan Nationaal Park Zuid-Kennemerland om te fietsen of wandelen. Meer zin om te gaan shoppen? Het is maar een kleine 10 minuutjes rijden naar Haarlem.

Bij Poort Beach Boutique Apartments vind je een grote hoeveelheid kleine appartementen die geschikt zijn voor lovers, families of jou en je vriendinnen. In de appartementen vind je een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser, fornuis en koffiezetapparaat. Heb je geen zin om de deur uit te gaan, dan kun je hier dus ook gewoon je eigen favoriete gerecht bereiden!

3. Beach Villa’s (Hoek van Holland)

Klinkt de term ‘beach villa’ je niet al meteen als muziek in de oren? Wij zien meteen één van de giga beach houses uit Selling Sunset voor ons. En nemen we een kijkje op de website van de Beach Villa’s, dan komt het behoorlijk met elkaar overeen. Op een hoek van het strand in Hoek van Holland vind je geen simpele strandhuisjes, maar moderne strandvilla’s. Niet alleen heel fotogeniek, maar ook een feestje om in te verblijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roompot (@roompot)

Met twee verdiepingen, twee slaapkamers en een luxe badkamer kun je hier heerlijk vertoeven. Je kijkt uit op het strand, dus ook bij dit verblijf geldt: het uitzicht gaat niet vervelen. Want geef toe: wat is nou heerlijker dan aan een wijntje nippen vanuit je eigen villa, terwijl je de zon onder ziet gaan?