Voor iedereen die het derde seizoen van Stranger Things heeft gezien, en eigenlijk ook iedereen die het nog moet zien (geen spoilers hier, don’t worry) hebben we wat filminspiratie om nog langer in de jaren 80 vibe te blijven hangen. Je kan ervoor kiezen om deze deuntjes te draaien óf je organiseert een filmavond met alle films waar ze in de serie naar verwijzen. Dan snap je ook éindelijk wie nou die Phoebe Cates is waar ze het continu over hebben…

stranger things films FEM FEM

Day of the Dead

Day of the Dead is een Amerikaanse horrorfilm uit 1985 en we zien het tijdens de eerste aflevering voorbij komen in het derde seizoen van Stranger Things. Het draait om een kleine groep overlevenden die in een ondergrondse bunker zitten om zich te verdedigen tegen zombies.

Fast Times at Ridgemont High

Fast Times at Ridgemont High is een Amerikaanse komedie uit 1982. Het gaat om een groep jongeren die op bezoek gaan bij de Ridgemont High high school. De studenten zijn op een punt in hun leven waarop ze afscheid nemen van hun kindertijd en de overstap maken naar volwassenheid. Ze kampen stuk voor stuk met hun eigen problemen en tijdens seizoen 3 van Stranger Things komen worden er regelmatig referenties gemaakt naar deze film. En trouwens, mocht je nou geen idee hebben wie Phoebe Cates is waar Dustin het steeds over heeft wanneer hij zijn vriendin Suzie omschrijft, dat is dus een actrice uit deze film.

Red Dawn

Het verhaal van het derde seizoen heeft iets weg van de film Red Dawn. In Red Dawn gaan namelijk leerlingen van Calumet High School op avontuur wanneer Amerika wordt aangevallen door Russische en Cubaanse troepen.

Back to the Future

Ah yes, nog een klassieker. Back to the Future uit 1985 kwam ooit uit op exact dezelfde dag van de Battle of Starcourt. Afijn, we willen natuurlijk niet zo veel zeggen over wat er die dag nou precies gebeurd in Hawkins want we willen niks verpesten voor iedereen die de afleveringen nog moet zien maar dit is absoluut een klassieker om opnieuw weer te kijken.

The Never Ending Story

Mocht je het nummer wat Dustin in de film zingt niet kennen, kijk vooral naar The NeverEnding Story. ?

Zo. Met deze film tips kom je vast het weekend wel door. You’re welcome.