Één van de meest succesvolle series van Netflix: de sciencefiction-horrorserie Stranger Things. In 2016 werd het toegevoegd aan de populaire streaming service en sindsdien tellen de fans af totdat er een nieuw seizoen weer te zien is. Nog íets meer dan een maand wachten en dan kunnen we het derde seizoen op Netflix bingen, maar tot die tijd heeft de kleine Noah Schnapp (beter bekend als Will Byers) al een aantal dingen verklapt over het nieuwste seizoen.

derde seizoen Stranger Things FEM FEM

Seizoen 3

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter had Noah het volgende te zeggen: “Dit seizoen is heel anders. Dit komt omdat het zich afspeelt in de zomer. Hierdoor krijg je een hele andere kant te zien van iedereen.” Oké, ja, lekker onduidelijk wel maar als diehard fan is het het afwachten waard. “Het is fantastisch, vooral omdat dit seizoen een mix is van de eerste twee. Het heeft de horror van seizoen twee en de lichtpuntjes en luchtige stukken van seizoen één.”

Wat al eerder bekend is gemaakt is dat er hoogstwaarschijnlijk een time jump zal plaatsnemen en dat het derde seizoen niet gelijk gaat afspelen waar het tweede is gestopt. “De kinderen worden ouder. Het schrijven en produceren van zo’n show kost tijd en tegen de tijd dat we weer gaan filmen, zijn we een jaar verder. Dat zorgt voor bepaalde uitdagingen. We kunnen niet zomaar beginnen waar seizoen 2 is geëindigd.” Ook keert de Mind Flayer wederom weer terug, maar hoe en in welke wereld? Daar moeten we nog even op wachten.

Nog even geduld

Het derde seizoen staat vanaf 4 juli op Netflix, dus geduld is een schone zaak. Wat we wel al hebben is een trailer waarin we voor het eerst meemaken hoe het is in Hawkins tijdens de bloedhete zomermaanden:

En mocht je het hebben gemist, hier de volledige trailer van het derde seizoen: