Gisteravond verscheen de tweede aflevering van Expeditie Robinson op de buis. In dit programma stond de eerste eilandraad op de planning, waarbij er een behoorlijk shocking onthulling werd gedaan.

Expeditie Robinson
Bron: Expeditie Robinson

Nog niet gekeken? Dit artikel bevat spoilers over de tweede aflevering. 

Eerste eilandraad

Nadat we in de vorige aflevering konden zien hoe de expeditieleden in drie teams werden verdeeld, zagen we in de nieuwste aflevering hoe de eerste eilandraad verliep. En waar er normaal gesproken pas later in het programma bondjes in programma ontstaan, is dat in dit seizoen niet het geval. Het was namelijk voor de kijkers tot de eilandraad nog niet helemaal duidelijk wie het programma zou gaan verlaten.

Marion Pauw

In de tweede aflevering zien we dat Marion Pauw zich niet helemaal op haar plek voelt in het team. Het teamgevoel ontbreekt volgens haar, iets waar de schrijfster behoorlijk over inzit. “Ik voel me steeds onzichtbaarder worden”, horen we haar meerdere keren zeggen in het programma.

Het is het team van Marion dat uiteindelijk naar de eilandraad moet vertrekken, dus de schrijfster doet haar uiterste best om zeker te blijven van haar plek in het kamp. Eindstand: Marion wordt toch naar huis gestuurd, maar dit verhaal krijgt nog een (hilarisch) staartje.

Bizarre streek

Nadat Marion te horen krijgt dat zij het eiland moet verlaten, biecht de schrijfster iets op. Marion wist namelijk te vertellen dat zij in haar rugzal al het eten van het eiland mee heeft genomen. “Ik denk echt: ja sorry hoor. Ik ben thrillerschrijver. Ik denk in moordcomplotten. Als je mij gaat naaien, dan pak ik je terug”, stelt Marion.

Ook laat Marion weten dat ze het eten uit voorzorg heeft meegenomen. “Ik dacht ook: stel je voor, ik moet naar afvallerseiland of zo, dan moet ik toch iets te eten hebben?”

Wij vinden de streek van Marion hilarisch, maar daar zijn niet alle kijkers het mee eens. Op Twitter stromen de reacties binnen: