Hou je van eten? Dan is het vast geen probleem om wat verder te reizen voor de beste gerechten. Het is voor sommige zelfs no biggie om het vliegtuig te pakken voor de beste streetfood bestemmingen. Een reis maken voor een maaltijd wordt steeds normaler en dat is niet zo gek. Door streetfood krijg je een backstage look in de cultuur van het land waar je verblijft. But let’s be honest, niet iedereen heeft het geluk om een reis te kunnen maken alleen voor het eten. In deze steden heb je de beste lekkernijen én een mooie vakantie. Het was liefde bij het eerste hapje!

toa-heftiba-MrmWoU9QDjs-unsplash

Wist je dat er 2.5 miljard mensen dagelijks streetfood eten? Of dat gezond is weten we niet. Wel weten we dat het dan waarschijnlijk wél de moeite waard is. Vanaf ongeveer 300 jaar voor Christus waren de eerste streetfood tentjes al te vinden in het oude Griekenland. Tegenwoordig is streetfood overal te vinden. Het populairste street food gerecht in Nederland is friet.

Adelaide, Australië

Al eerder had ik het in dit artikel over Adelaide, de stad is goed te bezoeken door het weer in de koudere maanden én door het eten. Doordat de stad ligt aan de zuidkust van Australië zijn liefhebbers van vis hier op de juiste plaats. Ook heeft de stad een centrale markt waar je echt van alles kan halen en is het werkelijk onmogelijk om zonder aankopen de markt te verlaten. Streetfood in deze stad is perfect als je meer over de Australische cultuur te weten wilt komen. Rond Adelaide liggen ook nog eens een paar belangrijke wijngebieden, ben jij al aan het boeken?


View this post on Instagram

It’s #Friyay babies, good stuff only! #GoodVibesOnly #Adlfb

A post shared by Adelaide Food Bloggers (@adelaidefoodbloggers) on

Québec, Canada

Poutine, het populairste street food gerecht van de stad Québec, doet mij een beetje denken aan de Canadese versie van Kapsalon. And im in love. De ingrediënten zijn overheerlijk: friet, kaas, wrongel (het product dat je hebt voordat je kaas kan maken) en jus. Quebec is een prachtige stad (en deelstaat) in Canada , heeft vele bezienswaardigheden om te bezoeken en is werkelijk wonderschoon in de winter. Naast de Poutine zijn er nog genoeg andere gerechten om uit te proberen in Québec.

Kingston, Jamaica

Jamaica heeft als eiland een veelzijdige geschiedenis en heeft mensen vanuit de hele wereld meegemaakt in het land. Deze invloeden proef je gegarandeerd terug in het eten van Jamaica, vooral in street food. Het gerecht Run Down lijkt mij een van de lekkerste. Het gerecht wat in één pan gemaakt word bestaat uit vis en verschillende groentes. Meestal worden tomaten, uien en zoete aardappelen gebruikt. Het gerecht wordt Run Down genoemd omdat ze de vis net zo lang laten koken totdat de vis uit elkaar valt. Jerk chicken is een Jamaicaans gerecht waarbij gemarineerde kip omgedompeld wordt in hete kruiden. Traditioneel word de kip op ‘pimento wood’ gebarbecued zodat je die echte barbecue smaak proeft. Het leuke aan Jamaica en haar gerechten is het feit dat de meeste gerechten een naam krijgen gebaseerd op de bereidingswijze van het gerecht zelf.

Tokyo, Japan

Toen ik begon met het schrijven van dit artikel wist ik zeker dat er een Aziatisch land in het rijtje moest zijn. Tokyo is de grootste stad ter wereld en een oord voor liefhebbers van lekker eten. Tokyo heeft ongeveer 230 restaurants met Michelin-sterren die zeker het proberen waard zijn. De street food gelegenheden zijn eindeloos van Beef Manchikatsu tot Harajuka crêpes dus je schrap als je naar Tokyo reist: je gaat heel veel eten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door tami (@tami_73) op

 

Heb jij nu dezelfde food cravings als mij? Wanneer je wilt afvallen zijn deze cravings misschien niet zo handig? Of toch wel? Dit zijn de 5 grootste fabels over afvallen die jou misschien wat duidelijkheid brengen.