Het is ochtend en je vliegt van hot naar her om op tijd op je werk aan te komen. Iedereen heeft wel eens stress. Het heeft niet altijd te maken met de hoeveelheid dingen die je doet, maar vooral hoe je ermee om gaat. Om te zorgen dat jij een stressvrije ochtend beleeft, hebben wij de beste tips op een rijtje gezet!

25015946_150191028964902_8470322132218281984_n

Zet je wekker een kwartier eerder

Snoozen. We kunnen niet meer zonder. Toch zorgt dit voor veel stress, doordat je minder tijd hebt om jezelf klaar te maken. Zorg er dus voor dat je je wekker een kwartiertje eerder zet. Op deze manier heb je langer de tijd om op te staan en start je de ochtend op een rustige manier.

Laat je telefoon links liggen

Je bent wakker en je grijpt meteen naar je telefoon om je berichten te checken. Al die prikkels zorgen voor veel stress. Laat je telefoon dus even links liggen en probeer je te focussen op jezelf en op hetgeen dat je nog moet doen. Je zult zien dat je de ochtend nu een stuk ontspannender begint.

Neem een koude douche

Waarom zou ik in hemelsnaam een koude douche nemen? Het klinkt inderdaad niet erg verleidelijk, maar wist je dat dit veel voordelen heeft? Een koude douche vermindert stress en angst. Dit komt door de impact ervan op je zenuwstelsel. Het geeft het glutathiongehalte, een sterke antioxcidant en ontgifter, in het lichaam een boost. Je stress zal hierdoor een stuk verminderen en het kan zelfs helpen te voorkomen dat je een depressie krijgt. Ook maakt het je een stuk wakkerder en alerter. Ooit gedacht dat dit zoveel voordelen zou hebben?

Begin je dag goed door te mediteren

Begin je dag goed door te mediteren. Je krijgt hierdoor positieve gedachtes en je bent de rest van de dag een stuk productiever. Als je veel stress hebt is de kans groot dat je de hele dag achter de feiten aan loopt. Door te mediteren zorg je voor rust en focus. Het heeft ook nog is voordelen voor de hormoonhuishouding in je lichaam. Dit komt omdat het een grote invloed heeft op het melatonine niveau in je bloed.

Sla je ontbijt niet over!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en mag je dus zeker niet overslaan. Zorg voor een vullend ontbijt met veel eiwitten en koolhydraten. Door stevig te ontbijten zorg je ervoor dat je de dag energiek en stressvrij begint. Dit komt omdat je echt even een momentje pakt om te gaan zitten en de rust te pakken. Deze ontbijtjes zullen jouw humeur een boost geven.

Lees ook: skip de koffie, deze yogaoefeningen geven je genoeg energie voor de hele ochtend.