Alfavrouwen laten zich niet gauw uit het veld slaan. Ze zijn onafhankelijk, koppig en eigenwijs. Dit kan soms erg intimiderend zijn voor mannen en vrouwen en dat zorgt ervoor dat daten een hele uitdaging wordt. Deze vrouwen zijn geen typische onderdanige en liefhebbende partners. Nee, ze zijn een uitdaging. Dit maakt het vinden van een partner die deze eigenschappen aan kan een stuk moeilijker. Wij hebben alle struggles van het liefdesleven van een alfavrouw even op een rijtje gezet.

alfavrouwen FEM FEM

Ze zijn niet op hun mondje gevallen

Ze zijn bijna overal sarcastisch over en zijn zeker niet bang om hun gedachten uit te spreken. Zo hebben ze er geen problemen mee om seksuele toespelingen te maken of meningen te uiten die niet typisch vrouwelijk zijn. Dit kan mensen afschrikken die niet genoeg ballen hebben om deze vrouwen te daten.

Ze zeggen precies hoe ze zich voelen

Alfavrouwen spreken altijd uit wat ze denken. Ze zijn niet bang om te zeggen hoe ze zich ergens over voelen. Zelfs als dat betekent dat ze een partner moeten vertellen dat ze het niet leuk vinden wat ze hebben gezegd of gedaan. Wellicht hebben hun partners liever een vrouwen die hun gedrag gewoon accepteert en dat ze zacht en gevoelig blijven, maar daar trekken alfavrouwen zich niets van aan.

Ze nemen de leiding

Een alfavrouw weet precies wat ze wil en aarzelt niet om er helemaal voor te gaan. Zo vragen ze iemand gerust als eerst uit of nemen ze het initiatief bij de eerste zoen.  Ze nemen niet alleen graag de leiding als het gaat om intimiteit, maar ook over andere zaken. Of het nu gaat om het boeken van een vakantie of het organiseren van een groot feest, zij nemen graag de leiding.

Ze verkiezen passie boven romantiek

Natuurlijk zijn bloemen lief en romantisch, maar alfavrouwen worden liever begroet met een gepassioneerde zoen.

Ze zijn uitdagend

Ze zijn niet bang om discussies aan te gaan en willen deze zeker niet verliezen. Ze proberen niet onhandelbaar te zijn, maar hebben hun eigen gedachtes en meningen. Als je dit niet aan kan, houdt het al gauw op.

Ze zijn genadeloos eerlijk

Als iets hen niet bevalt, zeggen ze het meteen. Wanneer zij dit zelf doen, zeggen ze het ook. Ze brengen ongemakkelijke conversaties aan bod, omdat ze liever de waarheid op tafel gooien dan niet trouw te zijn aan zichzelf. Vrouwen die zeggen waar het op staat zijn namelijk trouw aan wie ze zijn.

Ze hebben niet gauw hulp nodig

Alfavrouwen vragen niet gauw om de hulp van een ander. Ze lossen hun eigen problemen liever zelf op. Natuurlijk komt een helpende hand zo nu en dan goed van pas. Zeker als het gaat om zwaar tilwerk bijvoorbeeld. Maar als ze niet in de buurt zijn, zoeken ze het gewoon zelf uit. Zonder te klagen.

Ze doen hun eigen ding

Ze besteden hun tijd graag aan het doen van dingen waar ze van houden en die hen gelukkig maken. Dit kan betrekking hebben op hun carrière, hobby’s of een sport die ze graag beoefenen. Dit betekent dat ze vooral hiermee bezig zullen zijn en het dus lastig wordt voor mogelijke liefdes om veel tijd met ze door te brengen.