Velen van ons hebben weleens het idee gehad om te studeren in het buitenland. Maar, waar ga je heen?  Als jij zit na te denken over studeren in het buitenland zijn wij hier om je te helpen. Dit zijn de 5 gaafste steden waar jij kan studeren.

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

1. Singapore

Singapore: De stad van de skyscrapers, lekker eten en waar alles modern is. Als je in Singapore studeert kan je zo vliegen naar één van de dichtstbijzijnde tropische bestemming in Azië. Als je ervan droomt om later als expat aan de slag te gaan, is this the place to be. Singapore is een uitstekende stad om te netwerken.

2. Berlijn, Duitsland

Ok, zin in (techno) feestjes? Ben je fan van vintage kleding én geïnteresseerd in de art scene? Dan is Berlijn de plek voor jou. Berlijn is een hippe stad. Niet al te ver van Nederland en de perfecte plek voor een stageplek bij een magazine of museum. Hipsters zullen zich he-le-maal thuis voelen in deze hippe stad.

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

3. Sydney, Australië

Zin in de zon maar geen zin om een andere taal te leren? Australië is een hele goeie optie.Veel internationale bedrijven zijn gevestigd in Sydney (de hoofdstad van Australië). Het is dus niet alleen een goede plek om een geschikt bedrijf te vinden, maar ook een fijne stad om voor langere tijd te verblijven.

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

4. London, Engeland

Niet al te ver, maar wel een ander land: Engeland. In London is van alles te vinden, van publishers tot fashion opleidingen. Fish & Chips, metro’s, vintage winkels, soms voelt het net alsof je door een filmset loopt. London is een hippe en populaire stad, zeker een aanrader als je in het buitenland wilt studeren!

5. Barcelona, Spanje

Je spreekt al een beetje Spaans, maar wilt toch un poco más. Wil je zon, zee strand en Spaans sprekende hotties ontmoeten? Zoek niet verder. Spanje zit lekker dicht bij Nederland. Dus: Kerst met de familie in Nederland, de rest van je college tijd lekker in de zon. Je kan er heerlijk eten, shoppen maar ook stage lopen of studeren. Met het wisselvallige weer in Nederland klinkt elke dag zon erg verleidelijk.

Lees ook: 7 x de meest romantische vakantiebestemmingen in Europa