The queen herself Ashley Graham, een bekend curvy model en voor vele een groot voorbeeld. Ze inspireert meerdere vrouwen met haar te leuke uitstraling, humor, zelfvertrouwen en kledingstijl. De kledingstijl, die is soms nog wel eens lastig. Maar wij helpen jou uit de brand, want wij hebben 10 styling tips van Ashley verzameld voor de curvy babes onder ons.

bron: pinterest
bron: pinterest

1. Een goed passende bh

Als eerste tip trappen we af met een passende beha: “Vind de perfecte bh om het perfecte silhouet te creëren,” vertelt Ashley aan de Glamour. “Mijn motto is dat het begint met de bh. Bovendien kun je je lingerie onder je kleding laten zien  ik voel me er heel sexy door.”

2. Sterke schouders als je bredere heupen hebt

Dit klinkt misschien een beetje vaag maar wij bedoelen, draag kleding met sterke schouders. Zo breng je namelijk je lichaam in evenwicht. “Als je grotere heupen hebt, zal een vollere broek of rok ze beter uitbalanceren dan een skinny broek. Een sterke en scherpe schouder kan ook je outfit maken. Denk bijvoorbeeld aan de trendy cape-blazers,” legt Ashley uit.

3. Jeans

Stay away van jeans met een wassing. ‘Het ergste qua wassing bij een spijkerbroek is wanneer je een wassing hebt alleen op de dijen of kuiten, omdat het de aandacht vestigt op die gebieden’, vertelt het curvy model in een interview met Vogue.

Verder vertelt ze ook dat als jij een jeans gaat shoppen je een squat test kan doen om te checken of hij goed zit. Bekijk daarvoor deze video van Vogue. Blijft de broek zitten? Dan zit het goed! Dus als je twijfelt, doe dan de squat-test.

4. Strapless bh

Grote boobies? Ashley geeft je de beste tips over het dragen van een strapless bh. ‘Neem een maat kleiner in de band. Dit houdt the girls gelift zonder ze te verstikken’, schreef ze op haar Instagram pagina.

5. Cross body jurkjes

“Het creëren van een taille is essentieel voor elke lichaamsvorm. Crossbody drapering werkt goed om rondingen te creëren, zoals mijn favoriete Vivienne Westwood-jurk,” vertelt het plus size model aan Glamour. ‘Of laat je kleding in de taille innemen door je kleermaker.’

6. Een bodysuit

‘Ze zijn zo sexy met jongensachtige broeken, en je hoeft je nooit zorgen te maken dat ze loskomen,’ geeft ze mee aan Redbook.

7. Hoge taille en leren biker jasje

Een broek met een hoge taille en een crop top is Graham gek op. “Ik ben dol op crop tops! Als je er nog nooit een hebt gedragen, probeer het dan te combineren met een rok of broek met hoge taille om je buik te bedekken. Mijn tip is om in ieder geval mijn navel te bedekken, aangezien het meeste gewicht in mijn buik laag zit en dat het meest flatterend is.’

Een stoer biker jasje is misschien wel 1 van de favo’s van Ashley. “Een motorjack kan van een aardappelzak een chique outfit maken.”

8. Bikini topje

Voor bikini’s met een rug en nekbandje geeft Ashley een handige tip aan de dames met de big boobies tijdens het shoppen.

bron: @ashleygraham
bron: @ashleygraham

Door op deze manier je bikini bandje te knopen haal je het gewicht van je borst van je nek af.  Ze bindt de nekbandjes aan het rugbandje. Slim bedacht van haar.

9. Bij een baggy broek een kort topje

“Ik hou van baggy kleding. Curvy vrouwen kunnen er geweldig uitzien in lossere kleding; je hoeft niet altijd body-con te dragen,” laat ze weten aan de Glamour. “De truc is dat als ik een baggy top én broek draag, de top kort is. Als hij rond je navel of iets daarboven valt, creëer je met de kleding de illusie van een natuurlijke taille.”

10. Focus NIET op maten

Als jij gaat shoppen kijk je meestal naar je maat, maar probeer hier mee te stoppen! “Let niet op de maat, maar op de pasvorm. Ik probeer altijd kleding in meerdere maten en soms moet ik een maat groter of kleiner nemen om die perfecte pasvorm te krijgen,” geeft Ashley als tip mee.

Lees ook: Zayn Malik gespot op datingapp voor curvy vrouwen