Of je nou fan van haar was toen ze een Oscar mee naar huis nam voor haar rol als Nina in Black Swan, je een keer of twintig haar film No Strings Attached hebt gezien samen met Ashton Kutcher (stiekem ook hopende op een man net als Ashton in je leven) en laten we vooral ook haar rol als de fameuze Jackie Kennedy in de film Jackie niet vergeten. Anything Natalie touches, turns to gold. Iets wat ze in Hollywood en vooral bij Netflix maar al te goed weten. Dus je snapt, zoekende gaan naar iemand die de hoofdrol zou kunnen vertolken in de verfilming van de bestseller Annihilation (Vernietiging als je het in het Nederlands hebt gelezen) was a piece of cake.

Annihilation-Netflix-Fem-Fem

Het verhaal

Het moet je genre zijn, maar deze sciencefiction-horrorfilm draait om een groep vrouwen die op een expeditie worden gestuurd waarbij ze een gebied betreden waar de normale natuurwetten niet meer gelden. Sommige delen lijken zelfs op een soort paradijs maar eigenlijk zegt het genre al genoeg: in dit verhaal is er heel veel trouble in Paradise.

Na wat teleurstellende cijfers wat betreft andere scifi-films wat op onze favoriete streaming website te zien waren (denk aan een Bright met Will Smith en ook de serie The Cloverfield Paradox) heeft Annihilation, wat sinds kort te zien is, weer voor een boost gezorgd. Oké, misschien niet volledig allemaal te danken aan Natalie Portman maar gewoon aan het gehele team achter de film maar bij dezen: zoekende naar een tip voor je date night deze week? Annihilation – want ja, ook wij vrouwen houden van een flinke dosis sciencefiction en horror.

Toch toe aan iets anders? Bekijk hier onze Netflix tip van afgelopen weekend