Vertellen jouw collega’s je altijd dat je jouw bureau eens moet opruimen, terwijl jij er gewoon heerlijk aan kan werken? Met zulke opmerkingen maak je vanaf nu korte metten. Er zijn namelijk 3 enorm goede redenen voor zo’n slordig bureau.

1. Je creativiteit krijgt een boost

Wanneer je een slordig bureau hebt kan dit jouw creativiteit een boost geven. Je wordt namelijk geprikkeld door verschillende zichtbare elementen op je desk. Hierdoor worden je hersenen getriggerd om meer na te denken. Daardoor kom je sneller op manieren om problemen op te lossen of op creatieve ideeën.

2. De meest geniale mensen waren slordig

Voor de volgende keer dat iemand weer eens zeurt om jou rommelige bureau: personen als Einstein, Twain, Jobs en Zuckerberg waren slordig. Genoeg reden voor een slordige desk.

3. Constant opruimen kost tijd en energie

Een klein beetje rommel op je bureau is niet erg. Een paar lege kopjes, een paar stapels papier en wat verpakkingen van je snacks. Wanneer je voortdurend gefocust bent op het netjes houden van je werkplek, kost dat kostbare tijd en energie. Je kunt deze tijd en energie beter in je werk stoppen.

Ondanks dat het dus goed is om een beetje rommel op je bureau te hebben, is het belangrijk om balans te vinden. Je wil jezelf namelijk niet in de situatie bevinden dat je het meest geniale idee had bedacht, je dit op een post-it schreef en je het nu kwijt bent. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden tussen creativiteit en productiviteit. Je desk mag rommelig zijn, maar niet té rommelig, zodat jij tijdens je eureka moment niet naarstig opzoek moet gaan naar een pen om je idee op te schrijven.

THE INTERN

Een opgeruimd of slordig bureau. Bedenk wat voor jou het best werkt en creëer zo voor jezelf de ultieme werkplek.