Het is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend dat mannen altijd de betere baan hebben. Vrouwen werken niet meer standaard parttime en ook de mannen blijven wel eens thuis voor de kleintjes. Tijden veranderen.

succesvoller-dan-vriend-femfem

Beschermend instinct

Dit kan voor de man soms lastig zijn. Mannen hebben nu eenmaal een beschermend instinct en wanneer blijkt dat jij een succesvollere baan hebt, kan dit lastig te accepteren zijn. Zij willen degene zijn die voor jou zorgt en niet andersom. Dit leidt dus vaak ook tot relatieproblemen. Maar dit hoeft lang niet altijd het geval te zijn! Heel veel mannen vinden het prima, zijn je grootste fan en moedigen je successen alleen maar aan. Veel mannen vinden het niet erg om twee dagen in de week thuis te blijven om op de kids te passen, terwijl jij voor het geld op de plank zorgt. Zoals ik al zei, tijden veranderen. Maar het is belangrijk dat de volgende punten in dit geval op jou van toepassing zijn, dan hoeft jouw succes geen probleem te zijn voor jullie relatie.

Verwoord jouw succes

Vergelijken, daar zijn we goed in. Heeft je vriend promotie gehad en jij niet? Dan zal jij wel minder succesvol zijn. Nee! In ieder beroep passen andere successen en bovendien, het ene succes is het andere niet. Misschien heb jij vandaag wel een heel belangrijk telefoontje gepleegd of een nieuwe klant binnengehaald. Dat is jouw succes. Het is belangrijk dat je dit goed voor ogen hebt. Misschien ben jij heel succesvol op carrièregebied, terwijl je vriend graag iets goeds doet voor de wereld. Daar ligt zijn succes. En geen van beide is fout of minder goed dan het andere. Het zijn gewoon verschillende benamingen van succes.

Hij is je grootste fan

Wanneer dit niet zo is, kan hij het hoogstwaarschijnlijk niet goed hebben dat jij op carrièregebied meer succes hebt dan hij heeft. Hij zou je grootste fan moeten zijn, je moeten aanmoedigen. Moet jij ergens spreken, omdat je een interessant verhaal hebt? Hij zou degene moeten zijn die op de voorste stoel zit, foto’s te maken en met een trotse glimlach naar jouw verhaal luistert. Hij is blij voor jou, jij bent blij met hem wanneer hij het eten heeft klaarstaan als je thuis komt van een lange werkdag. En zo vullen jullie elkaar perfect aan.

Laat het geen bepalende factor in jullie relatie zijn

Uiteindelijk betekent het niets wie er succesvoller is. Het zou niets uit hoeven maken wie er betaalt tijdens een etentje of hoeveel je uitgeeft aan een verjaardagscadeau. Het zou jullie gesprekken en gewoontes niet moeten veranderen. Wanneer jij het gevoel hebt dat je moet stoppen om over je werk te praten, omdat je bang bent dat hij anders jaloers wordt, dan moet je nagaan of dat wel zo gezond is. Een man van deze tijd zou zich niet geïntimideerd moeten voelen omdat zijn vriendin meer verdiend. Het betekent alleen maar dat ze doet wat ze graag wil doen en haar dromen achterna gaat. Daar zou een man juist trots op moeten zijn.

Na werktijd is het ook echt tijd om te ontspannen. Deze 5 dingen doen succesvolle vrouwen na werktijd.