Als je online met iemand praat, weet je natuurlijk nooit wie er aan de andere kant van het scherm zit. Met je stiefvader chatten terwijl je denkt met een sugardaddy te praten, is wel echt te bizar voor woorden. Toch heeft de 26-jarige Laura dit horrorverhaal meegemaakt.

sugardaddy blijkt stiefvader chatten shocking verhaal

Op zoek naar een sugardaddy

Veel meiden zullen wel eens getwijfeld hebben of ze niet gewoon een sugardaddy moeten zoeken. Iemand die alles voor je betaald en je cadeautjes geeft in ruil voor je aandacht, klinkt als een goede deal toch? Laura dacht dit ook en ze downloadde een app waar je een sugardaddy kan vinden. “Het begon helemaal niet serieus, ik wilde gewoon kijken hoe makkelijk het was om een sugardaddy te vinden.”

Om een suikerpapa te vinden op een sugardaddy-app is niet zo lastig. Maar om echt iemand te vinden die ze de moeite waard vond, was een grotere uitdaging. “De eerste paar weken waren eigenlijk alle gesprekken die ik had super boring. Sommige mannen op die app wisten echt niet hoe ze met een vrouw moeten praten”, vertelt Laura eerlijk. Maar uiteindelijk lukte het haar toch om een leuke man te vinden op het platform.

Chatten voor cadeaus

“Zijn naam was Vincent. Toen we begonnen met chatten merkte ik gelijk dat hij heel anders was dan de andere mannen op de app. Hij toonde echt oprechte interesse in mij en hij respecteerde ook gelijk mijn grenzen toen ik vertelde hoe ver ik wilde gaan”, vertelde Laura. “Hij zag er verder ook wel echt goed uit. En dat terwijl hij wel echt een stuk ouder is, er zit bijna 25 jaar verschil tussen ons.”

Laura heeft vanaf hun eerste chat bijna elke dag met Vincent gepraat. “Hij wilde altijd weten wat ik aan het doen was en wat mijn plannen waren voor de dag. Als ik dit nu zo hardop zeg klinkt het wel een beetje stalkerig, maar in die tijd zag ik het echt als iets liefs.” Ze vertelde dat ze eigenlijk altijd alles aan hem kon vertellen. “Het voelde gewoon heel snel super vertrouwd om tegen hem te praten, als ik ergens mee struggelde gaf hij me altijd goed advies.”

Voor alle gesprekken die Laura elke dag met Vincent had kreeg ze natuurlijk ook cadeaus van hem. “Ik heb ooit een Dior tas gekregen van hem, dat was denk ik de eerste keer dat ik besefte hoe veel geld hij wel niet had.” Maar daar bleef het absoluut niet bij. “Hij stortte soms gewoon random geld op mijn rekening, ik vond het eigenlijk op gegeven moment niet eens meer bijzonder.”

Er klopte iets niet

Laura haar moeder had na een poosje ook wel door dat ze opeens met duurdere spullen rondliep. “Ze vroeg wel eens hoe ik daar aan kwam, maar dan zei ik gewoon dat ik meer verdiend had dan andere maanden en dat geloofde ze dan ook wel.” Dat haar moeder hier niet zo gek van op keek was ook niet zo vreemd, zij kreeg zelf namelijk ook wel vaker cadeaus van haar vriend.

“Ik had het een keer met mijn moeder over haar relatie met haar vriend, ik woon namelijk niet meer thuis dus zo vaak zie ik hem niet, maar hij is natuurlijk wel gewoon mijn stiefvader.” Maar toen Laura het hier over had met haar moeder viel haar iets bijzonders op. “Ik weet niet precies meer wat ze zei, maar er klikte bij mij gewoon iets. Hoe mijn moeder omschreef hoe hij haar hielp toen ze een probleem had en de woorden die hij tegen haar zei om haar weer op te vrolijken had iemand ook precies zo tegen mij gezegd.”

Waarschijnlijk kan je het al raden, Vincent, Laura haar sugardaddy, had dit ook tegen haar gezegd. “Ik wist het natuurlijk niet zeker, maar ergens vanbinnen voelde ik dat er gewoon iets niet klopte.” Vanaf dat moment deed Laura er alles aan om er achter komen of haar vermoedens klopten. “Ik wilde het gewoon zeker weten, dus ja, toen heb ik uiteindelijk wel in zijn telefoon gekeken. Toen hij even in een andere kamer was kon ik snel tussen zijn meldingen kijken en toen zag ik het.”

De confrontatie

“Ik liet de telefoon bijna vallen, zo erg in shock was ik. Maar het was dus echt zo, ik was al die tijd niet met Vincent aan het praten, maar met mijn stiefvader!” Laura twijfelde even of ze het haar moeder moest vertellen. “Ik wilde haar hart niet breken, maar ik wist wel dat ze de waarheid moest weten. Ik heb gewacht totdat hij weer naar huis ging en toen heb ik de foto’s van de meldingen laten zien.”

“Eerst geloofde ze het niet en wilde ze vooral weten wat ik überhaupt op zo’n app deed. Maar toen ik mijn moeder uiteindelijk alle chats had laten zien, besefte ze het ook.” Laura haar moeder was natuurlijk compleet in shock, maar ze besloot wel om er gelijk iets aan te doen. “We hebben mijn stiefvader uitgenodigd om de volgende avond langs te komen en toen hebben we hem geconfronteerd.”

Laura en haar moeder hadden samen een plan bedacht om deze man alle karma te geven die hij verdiende. “Ik had al onze chats opgeslagen zodat hij die niet meer kon verwijderen. Eerst ontkende hij nog alles. Maar toen hij van ons zijn telefoon moest laten zien om zichzelf te bewijzen was het al snel duidelijk dat hij achter het profiel van Vincent zat.”

Hoe is het nu?

Omdat hij buiten catfishen om niet echt iets strafbaars gedaan heeft, was het het eigenlijk niet waard om aangifte te doen, maar dat wist Laura haar stiefvader niet. “Toen wij het bewijs letterlijk voor ons zagen is mijn moeder eigenlijk nog bozer geworden. Ze dreigde dat als hij ooit contact met mij of haar zou zoeken, dat wij gelijk naar de politie zouden gaan en dat wij heel zijn leven kapot zouden maken.”

Vanaf dat moment hebben ze hem allebei gelukkig nooit meer teruggezien. Om er voor te zorgen dat niet meer meiden dit ooit mee maken wilde Laura haar verhaal delen. “Ik hoop dat iedereen nu nog voorzichtiger is met het online chatten met een onbekende. Je weet gewoon nooit wat voor creep erachter zit.” En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Lees ook: ‘Mijn vriend ging twee weken na de geboorte van onze tweeling vreemd’