Er zijn van die dingen die veel mensen als normaal zien, maar die eigenlijk helemaal niet mogen. Een van die dingen gebeurt dagelijks in de supermarkt. Enne, de meningen zijn verdeeld over de kwestie. Wij zijn benieuwd wat jij er van vindt!

supermarkt

Knorrende maag

Wekelijks of zelfs dagelijks bevinden we ons in de supermarkt. We moeten immers toch eten en dat moet gekocht worden. Sommige mensen laten het liever voor de deur bezorgen, maar een hoop mensen gaan nog steeds zelf naar de supermarkt om daar alle boodschappen te halen. Enne, één ding is zeker. Als je dan naar de supermarkt gaat, kun je dat beter niet doen wanneer je trek hebt.

Je wordt namelijk door de hele supermarkt in de verleiding gebracht wanneer je trek hebt. Supermarkten halen de beste trucjes uit om ons zo veel mogelijk te laten komen. Voornamelijk wanneer je een knorrende maag hebt, kom je sneller in de verleiding om toch iets mee te nemen waar je op dat moment heel veel zin in hebt. Of zelfs op dat moment meteen opeten.

Eten in de supermarkt

Dat laatste is dus eigenlijk gewoon verboden. Er zijn ontzettend veel mensen die in de winkel soms al een flesje drinken openen omdat ze dorst hebben óf al een zak koekjes open trekken omdat ze eigenlijk een beetje trek hebben. Ook zijn er veel mensen die hun kind bijvoorbeeld een croissantje of banaan geven aan het begin van de winkel om tijdens het winkelen al op te eten.

Het klinkt een beetje zeurderig, maar eigenlijk mag dit natuurlijk helemaal niet. Je mag dan wel de intentie hebben om dit uiteindelijk te gaan betalen, maar je hebt het nog niet betaalt. Het is dus eigenlijk nog eigendom van de supermarkt en zeker niet van jou. Het is dus eigenlijk niet zo netjes om al te beginnen met eten of drinken als je het product nog moet gaan afrekenen. Het kan namelijk zomaar zijn dat het met de betaling niet goed gaat of dat er blijkt dat het product achteraf gewogen moet worden. In dat geval kan het een probleem worden.

Discussie

De meningen lopen ontzettend uiteen als het hierom gaat. De één vindt het een beetje suf en is van mening dat het best moet kunnen, terwijl de ander juist vindt dat je geen eten of drinken moet nuttigen totdat het officieel afgerekend en in jouw eigendom is. Onlangs deed een vrouw nog haar verhaal op TikTok over een incident in een grote supermarkt. Ook daarop waren de reacties heel uiteenlopend.

@samanthamary1989 I’m still feeling so cross about this whole situation and I still cannot believe this lady actually said what she said. I intend to put in a formal complaint if possible. Unfortunately I didn’t see her name as I was so upset at the time. The judgement put on me was unbelievable and totally unacceptable #tesco #badexperience #mumjudgement #poorcustomerservice #motherhood #mumsoftiktok ♬ original sound – Samantha Mary | Proud Mama


Wat vind jij? Kun je gerust vast beginnen met eten of drinken wanneer je nog in de supermarkt loopt óf ben je van mening dat je echt eerst moet afrekenen?