Een roadtrip met vriendinnen is iets wat iedere vriendinnengroep een keer in haar leven gedaan moet hebben. Meezingen op volume 50 terwijl jullie in de file staan, ruziën over de weg, maar vooral herinneringen voor het leven maken. En voor de echte surfbabes onder ons, of voor degene die heel graag willen leren surfen is dit de ultieme vakantie. Prop je auto vol, zorg dat je autobanden in goede staat zijn en you’re good to go!

Biarritz – Frankrijk

Om te leren surfen hoef je echt niet naar de stranden van Hawaii. Europa beschikt over heel veel mooie en geschikte surfspots, voor beginners en voor gevorderden. We beginnen de trip in Biarritz in Zuid-Frankrijk. De leukste tijd om hierheen te gaan is in juli, dan vindt er namelijk het Biarritz surf festival plaats. Dat betekent: feesten op het strand met de beste surf omstandigheden. Wanneer we klaar zijn met feesten, rijden we door naar Portugal.

europa-surf-roadtrip-femfem

Ericeira – Portugal

Vanuit het zuidelijkste puntje van Frankrijk rijden we verder naar Ericeira, wat op 50 km van Lissabon ligt (ideaal om een shopdag in te plannen). Deze populaire surfspot was voorheen een verlaten vissersdorpje, maar met haar velen surfscholen, bars en hostels is hier niets meer van te merken. Een waar surf walhalla voor zowel de beginners als de ervaren surfbabes.

Tarifa – Spanje

Van het altijd mooie Portugal vervolgen we onze surf-roadtrip naar España. Tarifa ligt helemaal op het zuidelijkste puntje van Spanje, vlakbij de straat van Gibraltar, dat zorgt voor de perfecte wind om te surfen. Tussendoor even genoeg van het surfen? Tarifa is een hele goede plek om dolfijnen of walvissen te spotten of maak een uitstapje naar Marokko dat slechts 14 kilometer verder ligt!

Corralejo – Fuertaventura

Hebben jullie nog tijd over en nog lang geen zin om naar huis te gaan? Dan raden we zeker aan om de oversteek naar Fuertaventura te maken. Dit paradijs op aarde geeft je het gevoel dat je op Hawaii bent. Vind je dit toch iets te ver? Ga dan in de winter nog eens terug. Het is hier namelijk bijna altijd lekker weer, wat het de perfecte spot maakt om het gehele jaar te surfen.

surf-roadtrip-europa-femfem

Wanneer je dit van je bucketlist af kunt strepen, zijn dit de andere punten van de ultieme bucketlist voor jou en je vriendin.