Wat krijg je als je het beste van twee werelden met elkaar combineert? Juist. Sushi cupcakes. Wij zijn heel benieuwd hoe dit smaakt, maar we willen het hoe dan ook uitproberen!

sushi-cupcakes-femfem

Give me sushi

Of we nu een sushi sandwich hebben, een klassieke sushirol of een sushibowl, het maakt ons niet uit. Zo lang het sushi is, zijn wij gelukkig. En we worden nóg gelukkiger van sushi gecombineerd met een cupcake! Jaburritos kwam met dit FAN-TAS-TI-SCHE idee. Jaburritos is een sushi restaurant met een Mexicaanse twist in Las Vegas. Wanneer je binnenkomt, stap je binnen in een waar sushi walhalla.

De geboorte van de sushi cupcake

De eigenaar van Jaburrito was op zoek naar een bijzondere manier om sushi te presenteren, want de ‘normale’ sushirolls kennen we nu wel. Dus bedacht hij de sushi cupcakes. Echter, was het nog een hele klus om de perfecte structuur en smaak te vinden. Maar uiteindelijk is hij dan daar. De sushi cupcake bestaat uit een wonton schelp met daaromheen gele bloemblaadjes. De schelp is gevuld met een bolletje rijst en hier bovenop vind je een laag krab of tonijn. Om de cupcake nog wat feestelijker te maken kun je als topping kiezen voor pittige mayonaise, sriracha, roomkaas of guacamole.

sushi-cupcakes-drie-femfem

Sushi walhalla

Naast dit briljante idee heeft het restaurant ook sushi burrito’s. Halleluja, alleen al voor deze creaties zouden we een vliegticket naar Las Vegas boeken. Hopelijk komt dit idee ook snel naar Nederland, zodat ook wij van deze overheerlijke creatie kunnen genieten. Wie weet geven we over een aantal jaar onze kids wel sushi cupcakes als traktatie mee naar school in plaats van zakjes chips..

Ben je net zo’n sushi lover als wij zijn? Dan zijn deze sushi-items wat voor jou!