Voor een goede lading sushi kun je ons natuurlijk altijd wakker maken. Het is nou eenmaal een van de meest favoriete gerechten. Toch zien we dat niet af aan de manier waarop de meeste mensen het eten. Blijkbaar doen veel mensen dit namelijk gewoon al heel lang verkeerd. Sushi eten moet je namelijk op een heel andere manier doen. Lees het hier!

Sushi eten doe je volgens deze regels

Sushi is eigenlijk gewoon heel uitgebreid. Er zijn veel verschillende soorten met verschillende ingrediƫnten. Dit is juist het grote voordeel aan sushi, want je eet nooit iets wat je niet lekker vindt! Toch zijn er wel bepaalde regels waar we ons allemaal aan moeten houden. Sushi eten doe je zo.

1. De vis eet je in een bepaalde volgorde

Betrapt! Waarschijnlijk eet jij gewoon waar je zin in hebt en pak je random verschillende sushi. Dit is eigenlijk niet hoe het hoort. Er zit namelijk een gedachte achter! Het is de bedoeling dat je de vis van licht naar zwaar eet. Daar wordt de smaakervaring een stuk beter van!

2. Eet tussendoor gember

Gember is dan wel niet het favoriete ingrediƫnt van iedereen, maar toch kun je het beter niet laten liggen. Dat komt doordat het eten ervan ervoor zorgt dat je smaak neutraliseert. Uiteindelijk zorgt het dus voor een betere smaakervaring!

3. Gebruik de sojasaus op de goede manier

Het liefst dompelen we allemaal de sushi helemaal onder in de sojasaus. Dat is nou eenmaal de beste smaaksensatie.. of toch niet? Door te veel sojasaus te gebruiken, kun je de smaak van de vis minder goed proeven. Dat is een gemis!

4. Wrijf de eetstokjes niet tegen elkaar

De traditionele Japanse eetgewoontes vertellen ons dat het onbeschoft is om dit te doen met de eetstokjes. Je geeft hiermee de indruk dat dat het bestek goedkoop is en kunt de chef beledigen. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

Lees ook: Bewezen: je wordt slim van sushi eten