Een heftige aflevering, vandaag bij Special Forces VIPS. De kandidaten kregen de opdracht om elkaar beter te leren kennen, waaronder Sylvia Geersen. Zij onthult iets wat niemand anders weet, dan haar familie.

Sylvia Geersen Special Forces VIPS miskraam
Special Forces VIPS – Videoland

Vertrouwen

Wat heeft jou gemaakt tot wie je bent en waarom doe je zoals je doet? Dat was de vraag die de kandidaten van Special Forces VIPS één voor één moesten beantwoorden. Special Forces-operator Erik legt uit dat dit belangrijk is binnen het team. Zo kan hij verklaren waarom iemand op een manier reageert wanneer hij of zij onder druk zit. Ook creëer je op deze manier vertrouwen en een emotionele band binnen de groep.

Miskramen

De opdracht was dus duidelijk, na Ouassima en Kaj was Sylvia aan de beurt. “Er is heel erg veel gebeurd, de afgelopen drie jaar”, begint Sylvia in tranen, terwijl de andere kandidaten om haar heen zitten. “Ik heb veel miskramen gekregen. Ook een tweeling”. Het doet Sylvia heel veel pijn: “Voor mij, dit programma, is ook dat ik mezelf heel erg blootgeef. Want iedereen gaat het nu weten en dat wist niemand, alleen mijn familie.”

Alsof dat niet alles was, vertelt het model ook dat haar ex Sylvia een keer in het glas heeft gegooid. “Hij schold me ook altijd uit.” Het verbale geweld vindt Sylvia nu nog erger dan het fysieke geweld. “Daar kan je echt mensen kapot mee maken, hoe je tegen mensen praat.”

Een kwetsbaar moment

Verder vertelt ze in tranen het moeilijk te vinden dat mensen vooroordelen over het model hebben. “Ik vind het ook lastig dat mensen mij onderschatten en denken dat ik dom ben. En ik lach alles altijd een beetje weg. Dat is een beetje een masker dat ik voor mezelf heb opgezet.”

Iedere woensdag zie je op Videoland een nieuwe aflevering van Special Forces VIPS.