Een idyllisch eiland in de Stille Zuidzee. Wanneer je naar een paradijsje op aarde wilt, ben je op Tahiti aan het juiste adres. Je zult je ogen uitkijken van het helderblauwe water, de witte stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Natuurlijk heeft het eiland naast een prachtige zee, nog veel meer te bieden.

tahiti-strand-femfem

Frans-Polynesië

Tahiti is een eiland en behoort tot Frans-Polynesië, net zoals de paradijselijke eilanden Bora Bora en Moorea. Frans-Polynesië ligt tussen Australië en Zuid-Amerika in. Tahiti is ontstaan door twee vulkanische eilanden die aan elkaar zijn gegroeid. Tahiti is niet heel groot, de rondweg rond het eiland is slechts 60 kilometer, maar er is genoeg op het eiland te zien om je over de schoonheid van het eiland te verwonderen. Doordat het een vulkanisch eiland is, zijn er veel steile heuvels te vinden, die begroeid zijn met veel groen. De mix van de witte stranden en de groene heuvels en bergen geeft een bijzonder plaatje. Én, je kunt er gewoon met de euro betalen!

Tours

Er zijn verschillende tours mogelijk om het eiland te verkennen. Zo kun je ervoor kiezen om je te verplaatsen op een Segway en zo door de hoofdstad Papeete te crossen. Ook kun je met een authentiek treintje mee die je langs de mooiste plekjes en de verschillende buurten van Tahiti vervoert.

Foto via iStock
Foto via iStock

Point Venus

Zonnebaden op de mooiste stranden afwisselen met wat cultuursnuiven; de ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Ontdek de geschiedenis op Point Venus, een openbaar zwart zandstrand. Naar verluidt was dit de plek waar Captain Cook Venus voor de maan zag verschuiven. Het strand bevat een monument ter herdenking van de ontdekkingsreiziger, evenals een vuurtoren die is ontworpen door de vader van de schrijver van ‘Treasure Island’, Robert Louis Stevenson. Koel af in het ondiepe water, terwijl je uitkijkt op het eiland Moorea.

Foto via iStock
Foto via iStock

The Vaipahi Gardens

De Vaipahi Gardens langs de zuidkust van Tahiti zijn rijk aan cultureel erfgoed en een natuurlijke schoonheid. De tuinen, gerestaureerd en heropend in augustus 2007, omvatten archeologische relikwieën en tradities en beschikt over prachtige vijvers, watervallen en wandelpaden. Volgens de oude Tahitiaanse legende speelde de nabijgelegen rivier de Vaima ooit een belangrijke religieuze rol omdat de geesten van de voormalige Teva-stam deze waterweg als ‘het pad van zuivering der zielen’ beschouwden in hun zoektocht naar het paradijs. Nou, wij hebben het paradijs gevonden hoor.

Snorkelen

Tahiti is dé perfecte plek om te snorkelen. Er zijn verschillende tours waar je aan deel kunt nemen, maar natuurlijk kun je ook zelf op ontdekking gaan. Door het heldere water zie je alles. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de Tahiti Lagoon Paradise, waar je gaat scubaduiken, snorkelen en dolfijnen gaat spotten. De meeste kleurrijke vissen en verschillende soorten koraal zul je tegenkomen in deze bijzondere onderwaterwereld.

Eilandhoppen

Van Tahiti kun je heel gemakkelijk eilandhoppen naar Moorea of Bora Bora. Stuk voor stuk paradijselijke eilanden. Het worden ook wel de ‘gezelschapseilanden’ genoemd, onder andere door de geweldige bootexcursies, het heerlijke eten, de vriendelijke bevolking die wel houdt van een feestje, de mooiste hotels en prachtige zonsondergangen zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. Hebben we je al overtuigd?

Naast deze bijzondere plekken zijn er nog ontzettend veel mogelijkheden om de vele prachtige watervallen, de onderwaterwereld en andere natuurwonderen te bekijken of om te surfen. Maar het leukste is natuurlijk om zelf op ontdekking te gaan.

Lees ook: Sri Lanka: het indrukwekkende, zonovergoten eiland.