Amsterdam zit vol met unieke restaurants waar je een culinair vorkje kunt prikken. Een voorbeeld hiervan is het restaurant Taiko in hartje Amsterdam. In dit moderne Aziatische restaurant kun je een kaart vol met gastronomische tintjes verwachten. Chef-kok Schilo van Coevorden zorgt er met zijn creativiteit en grote passie voor het Verre Oosten voor dat ieder bord de keuken als een kunstwerk verlaat.

taiko-restaurant-femfem

Een unieke belevenis

Hetgeen wat Taiko zo bijzonder maakt is de unieke belevenis die je van begin tot eind ervaart. Je wordt meegenomen in een reis door het Verre Oosten waar je eigenlijk pas aan het eind van de avond weer uitkomt. De ambiance in het gastronomische restaurant is perfect, de uitstraling is prachtig en door de open keuken krijg je het gevoel dat het eten speciaal voor jou wordt bereidt. Chef-kok van Coevorden heeft een team met vakmensen om zich heen. In dit team zitten onder andere mensen uit China en Japan waarmee hij de authenticiteit bewaakt. Hoe belangrijk de authenticiteit ook is, creativiteit staat bij Taiko ten alle tijden voorop.

taiko-rijst-femfem taiko-tuna-femfem

Altijd verrassend en orgineel

Tijdens een avond in het hedendaagse Aziatische restaurant Taiko ga je in principe met een trein naar een hele andere wereld. In deze wereld proef je gerechten en smaaksensaties zoals je die nog nooit hebt geproefd. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse producten en dat proef je. Om er nog een schepje boven op te doen: er worden zelfs producten rechtstreeks uit Azië geïmporteerd. Dit wordt gedaan zodat de authenticiteit van het Verre Oosten daadwerkelijk samen komt met de moderne Aziatische keuken. Op het bord komen verschillende ingrediënten samen, wat zorgt voor een echte smaaksensatie. Chef van Coevorden is zo gepassioneerd dat hij zich avond na avond weer inzet om zijn gasten de avond van hun leven te laten bezorgen. Dit doet hij door altijd verrassend en origineel te zijn. Wanneer het eten geserveerd wordt, loopt het water je al in de mond. De gerechten prikkelen al je zintuigen en dat zorgt ervoor dat Taiko hét moderne Aziatische restaurant in Amsterdam en omstreken is.

“Taiko is mijn hommage aan alle mooie dingen uit het Verre Oosten. Ik houd ervan om te dansen met Aziatische ingrediënten.” – Chef-Kok Schilo van Coevorden

Happy Taiko New Year

Net als ieder ander viert Taiko ook jaarlijks haar verjaardag en dit laat Chef-kok van Coevorden niet zomaar voorbij gaan. Geïnspireerd op de Chinese kalender komt ieder jaar het thema “Taiko New Year” terug. In dit nieuw jaar laat van Coevorden zijn creativiteit los op een nieuwe gastronomische kaart. Tijdens “Taiko New Year” staat er ieder jaar één ingrediënt in de spotlights, dit jaar is er gekozen voor King Crab. Dit ingrediënt wordt in een tal van bijzondere en hoogst origineel gerechten verwerkt. Een hiervan is de “Lobster cappuccino”, heerlijk van smaak en erg origineel.

taiko-redcob-femfem taiko-soep-femfem

Ga zelf ook op reis naar het Verre Oosten

Hebben we je enthousiast gemaakt over dit unieke gastronomische restaurant? Laat al je zintuigen prikkelen en ervaar de reis naar het Verre Oosten. En wij kunnen uit ervaring zeggen, een avond Taiko is een garantie voor een geslaagde avond.

Adres: Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Kosten: vanaf €75 per persoon

Reserveren: taiko@conservatoriumhotel.com of +31 (0)20 570 0000

wijn-taiko-femfem

Ben jij toch meer een wereldreiziger? Prik dan een culinair vorkje bij de 10 beste restaurants ter wereld.