Onder onze lezers zijn een heel aantal echte 90’s girls. Wij en jullie groeiden dus op met de spice girls, backstreet boys, furbeys en de tamagotchi. Tamagotchi? Dat kleine, schattige, apparaatje dat je zelf in leven moest houden. Met dit kleine apparaatje werd je als kind verantwoordelijk voor het leven van een ander. Iedereen had er een en als je er nog geen had, moest en zou je er een hebben. In de hedendaagse sferen zijn deze leuke apparaatjes echter vervangen voor apps en zie je niemand meer met zo’n ding. Tot nu.

Comeback

De Tamagotchi komt terug. Bandai maakt het mogelijk om dit leuke speeltje weer aan te schaffen en zet hem weer op de markt in precies dezelfde vorm als toen. Alhoewel, bijna: de Tamagotchi wordt ietsje kleiner dan toen. Hij komt dus terug als klein eitje met een zwart-wit schermpje die je aan kan schaffen voor zo’n 15 euro.

Tamagotchi-femfem

Japan

In Japan is het apparaatje alweer te bestellen via AmazonĀ maar wanneer we hem hier weer kunnen verwachten is nog even de vraag. We houden jullie, zoals altijd, op de hoogte.