Een heerlijk kopje thee in de avond op de bank, is soms het lekkerste wat er is. Toch hebben we nu iets beters gevonden, namelijk de Teatails! De naam zegt het al, dit is een cocktail gemaakt van thee. Hier willen we meer van weten.

teatails-cocktails-thee-femfem

Mar-tea-ni of tea-quila?

Thee kent ontzettend veel smaken én het is gezond. Wat ons betreft het ideale ingrediënt om te gebruiken in een cocktail. Thee kan gebruikt worden voor siropen en bijvoorbeeld smaakvolle ijsblokjes in zomerse spiked iced tea, of ga je liever voor een mar-tea-ni of een tea-quila?

Niets nieuws

Alhoewel we ons afvragen of je hier al ooit van hebt gehoord, is de Teatail niets nieuws. Jerry Thomas, de bartender der barternders, gebruikte in 1800 al thee om zijn dranken aan te leggen. En nu, anno 2018, is het tijd voor een comeback. We kunnen natuurlijk een recept opzoeken van een cocktail met thee, maar we kunnen het ook gewoon voor ons laten maken. In Amsterdam mogen we al kennis maken met deze trend. Bij SNCKBR kun je namelijk elke laatste zondag van de maand genieten van een Healt(h)ea. Tijdens deze gezonde high tea krijg je verschillende teatails voorgeschoteld. Maar ook bij Café Americain kun je terecht wanneer je deze trend eens wilt proberen. Proef vooral eens de huiscocktail Warm Hug, een vlammende verschijning met onder andere Remy Martin Cognac.

teatails-femfem

Met wie ga jij dit weekend van deze heerlijke teatails genieten?

Heb je na deze alcoholische versnapering een snack attack? Deze apple crumble cheesecake vervult al je behoeften.