Voor als je haar nog niet kende: Tedje Fliers. Moeder, onderneemster, powervrouw en superwoman in één. Onder andere oprichter van pr-bureau Speak Easy Agency en sinds een tijdje ook eigenaresse van de super hippe vintage winkel Thrift Shop. Wij gooide Tedje voor de leeuwen (niet écht natuurlijk) en stelden vijf vragen die te maken hebben met haar nieuwe pareltje. Benieuwd? You should be..

Tedje fliers
@tedjefliers

To start with

Tedje vertel, wie zijn je absolute stijliconen die volgens jou vintage op de juiste manier dragen? ”Sowieso Ann Marie Hoang, zij mixt brand new items met te gekke vintage pieces en heerlijke sierraden. En ja, ze zijn haast zelf vintage, maar Kate Moss, Naomi Campbell en Christy Burlington zijn ook nog steeds prachtige boegbeelden van de 90’s Chanel en Versace-tijd.”

Mission Completed

Welk designeritem is je droom en voelt als het hoogst haalbare kledingstuk die je graag in jouw winkel wilt zien schitteren? ”We hebben ‘m al, maar zeker de Kelly bag van Hèrmes. Deze zou ik alleen (nog) niet zelf dragen, pas wanneer ik echt ouder ben (denk 50), want als je nu al met zo’n volwassen tas loopt, wat wil je ‘later’ dan nog? Ik zou nou wel met een beschilderde Kelly rond willen lopen, dat past dan wel weer bij mij.”

Schermafbeelding 2019-01-02 om 15.48.54 713b2c7151f450429c5e3393df25291253b8c87d37b0ad426124fc8f61e8382f

Confession to make

Heb je ooit een item in de winkel gehad, die je toch heel stiekem liever in je eigen kledingkast zag verdwijnen? ”Ja joh aan de lopende band! Dina (mijn partner in Thrift Shop) en ik krijgen continu dingen binnen die we heel erg mooi vinden! Ik denk dat ik ondertussen een van de beste klanten van Thrift Shop ben hahaha! Is toch goed? Alle items en funds laten rouleren tussen gelijkgestemde vrouwen? Ik heb vast ook dingen in de kast liggen die een ander graag wil hebben, die kunnen ze bij Thrift kopen! Mijn top 3 tot nu toe zijn een een Alexander McQueen jurk, Chanel laarzen en een Ferre Rokje uit de 90’s.”

Just wondering

Hoe gaat Thrift shop volgens jou het Amsterdamse straatbeeld veranderen en een bijdrage leveren aan het complete plaatje van een stijlvolle Amsterdamse Vrouw? ”Nou ik denk dat Thrift Shop de perfecte mix is tussen vintage finds en high end treasures. Dat betekent dat we alles in huis hebben voor een volledige look. Dus niet alleen maar designer items of alleen maar non branden items, maar een mix van alles. Denk aan wat jij en ik zelf ook in de kast hebben hangen. Zo kleed een vrouw zich het liefst en dat verkopen wij dus het best.”

”Onze winkel is één grote roze inloopkast. Dus het is niet alleen het complete plaatje voor de Amsterdamse vrouw, maar ook voor de Deense, Amerikaanse of Engelse vrouw. De hele wereld kan in principe bij ons terecht.’

Your favorites

Wij zijn heel benieuwd wat op dit moment jouw top 5 lievelingsitems zijn die in de winkel hangen! 

”Nou met stip op 1; de Kelly Bag van Hèrmes (1970). Dit is dus mijn all time favorite!”

”Op numero 2; we hebben een roze padded jas van Escada, die ziet er zo heerlijk uit en hij is ongedragen, gloednieuw. Maar ik wil ‘m nog even laten hangen zodat iemand anders nog de kans heeft om ‘m te kopen.” 😉

”Drie; dit is zo’n topper; een vintage Lacroix blazer met grote gouden knopen en een pemplum onderkant, dit is gewoon zo’n vrouwelijk, schattig jasje. Kan er niet veel meer over zeggen dat ik ‘m te gek vind.”

” Op de vierde plek is geëindigd; ik pas ze niet, maar ze schreeuwen op zich we mijn naam. Zwart is mijn favoriete kleur en hiermee ben ik 20 cm groter en ze zijn lekker stoer, maar goed ik pas ze nog steeds niet, daarom op no. 4.”

”Op vijf omdat ik dit nooit aan een jasje uit zou geven, maar; de Chanel tweed is wel heel erg mooi, op een goeie spijkerbroek zou ik hier best lekker op gaan!”