Je relatie leuk en spannend houden kan een hele uitdaging zijn. Of jullie niet heel lang samen zijn of dat jullie het huwelijksbootje allang zijn ingestapt, deze signalen wijzen erop dat het tussen jullie (nog steeds) goed zit.

dua lipa anwar relatie goede flow
Bron: @dualipa

1. Kusjesdag

Als je goed zit in je relatie zou je automatisch een ochtendkus moeten geven. Het maakt niet uit hoe gestrest of afgeleid jullie zijn, een ochtendkus geven is een kleine moeite. Het is nou niet dat als je lover dit een ochtend heeft geskipt, dat jullie relatie meteen zal stranden, maar het is wel belangrijk dat het een standaard ritueel is. Slapen jullie niet samen? Het minste wat jullie kunnen is een berichtje sturen. Een “goedemorgen schat” is eigenlijk al genoeg.

2. Gelijk speelveld

Misschien verdien je wel meer geld, waardoor je eerder voor etentjes en reizen betaalt, maar dan is het belangrijk dat je partner daar iets voor terug doet. Denk aan de schoonmaak, boodschappen doen, vaker met de hond wandelen en koken. Wat de verdeling van verantwoordelijkheden ook is, als je beide het gevoel hebben dat jullie op een gelijk speelveld staan, dan zit het goed.

3. Lachen, gieren, brullen

Humor zou eigenlijk bij het rijtje moeten zitten van de vijf liefdestalen. Wat is een relatie zonder humor en gelach? Een relatie is serieuzer dan de ander, maar liefde is gebaseerd op vriendschap, toch? Als jij en je lover regelmatig samen lachen, geeft jullie dat beide een vertrouwd en fijn gevoel.

4. Jullie hebben nog een leven

Als jullie relatie goed zit, zouden jullie beide nog een leven moeten hebben. Jij en je partner hebben je eigen hobby’s, vrienden én dingen die los staan van jullie relatie. Jullie hebben daar respect voor en laten elkaar daarin ook los. Het is belangrijk dat jullie daar ook hetzelfde in staan.

5. Over sexy time klaag je niet

Intimiteit is op zoveel niveaus belangrijk voor jullie beide als relatie, maar ook individu. Beide weten jullie dat het op die fiets goed zit en dat jullie niks te kort komen. Tuurlijk, er is altijd ruimte voor verbetering en wat nieuws, maar over sexy time zou niks te klagen moeten zijn.

6. Niks doen is ook oké

Je geniet van elkaars aanwezigheid. Het geeft je een goed gevoel zélfs als een van jullie niet in de juiste stemming is. Het gaat er om dat jullie bij elkaar zijn, al doet de ene wat anders dan de ander, jullie willen gewoon bij elkaar zijn.

7. Communicatie

Harde gesprekken zijn moeilijk, zelfs voor de sterkste koppels, maar o zo noodzakelijk. We know, het blijft lastig om je kwetsbaar op te stellen en je bent gewoon zo bang om niet begrepen te worden. Maar als jullie in een écht gezonde relatie zitten, zou je niet bang moeten zijn voor zijn/haar oordeel. Dit soort gesprekken maken jullie relatie ook alleen maar sterker, dus het is belangrijk dat jullie dit beide durven doen.

8. Jullie hebben dezelfde plannen

Niemand sleept de ander mee of wacht ongeduldig om de relatie naar een hoger niveau te brengen. Of het nu gaat om samenwonen, verloven of kinderen krijgen. Jullie zitten daarin op eenzelfde lijn.

Het is logisch dat deze dingen niet bij alle relaties horen, de ene relatie is wat ingewikkelder dan de ander. En dat is helemaal oké, als jullie jezelf maar nog wel op de eerste plaats zetten. Zelfs de sterkste en mooiste relaties, hebben met de bovenstaande puntjes wat problemen. Maar het er om dat jullie er samen aan werken en vooral beide willen.