Temptation Islands Megan werkte zichzelf redelijk in de nesten nadat zij vorige week in een interview bij ‘Allures’ vertelde dat zij geen belasting betaalt over haar Only Fans-inkomsten. Die uitspraak kwam haar duur te staan, want afgelopen vrijdag werd ze uit bed gelicht voor belastingfraude. Megan laat zich nu weer horen na deze chaotische week.

 Megan Desaever belasting
Bron: @desaevermegan__

Geen belasting

Vandaag de dag kiezen influencers en realitysterren ervoor om een OnlyFans-account aan te maken. Op dit socialmediaplatform kun je als ‘fan’ betalen om de inhoud van een specifiek persoon te zien via een maandelijks lidmaatschap. Het gaat hierbij vooral om seksueel getinte foto’s en video’s. Enne, je kan er een hoop poen mee verdienen.

Als Megan Desaever wordt gevraagd wat haar maandelijkse inkomsten zijn van haar OnlyFans-account, reageert ze in eerste instantie nog geheimzinnig. “Als ik dat zeg, krijg ik problemen met de belasting.” Uiteindelijk vertelt ze dat ze wel eens €20.000 per maand verdiende, maar dat het nu niet meer het geval is. Als één van de presentatoren vervolgens vertelt over een andere realityster die geen belastingen betaalt over haar OnlyFans-inkomsten, geeft Megan toe dat ze dat ook niet doet. “Ja, ik ook niet hoor”, vertelt ze lachend.

@rumag

Snappen jullie dit ? 🤣 #temptationisland #temptationisland2022 #tempa #exonthebeachdoubledutch

♬ origineel geluid – RUMAG.

“Als je je belastingen correct aangeeft, is de helft weg. Dat vind ik gewoon oneerlijk. Ik was sowieso al van plan om naar Dubai te verhuizen, omdat mijn broer daar al zit, en daar is het gewoon belastingvrij”, vertelt Megan aan tafel tijdens het interview. Als presentator Fawry haar vervolgens wijst op het feit dat ze alsnog na een verhuizing een boete zal moeten betalen, laat Megan weten dat ze “het maar moeten proberen” en dat het “goed komt”.

Belastingfraude

Maar goed kwam het niet, want enkele dagen later werd Megan uit bed gelicht voor belastingfraude. “Mijn zus probeerde nog te zeggen dat ik niet thuis was, maar ze hadden een huiszoekingsbevel”, vertelde ze afgelopen week in het Play Café. Haar telefoon werd ingenomen en Megan moest mee naar het bureau in Brugge.

“Voor de politie aan mijn deur stond hebben we nog geprobeerd om mijn belastingen in te dienen, maar ik kon niet inloggen op Itsme. Ik heb geen belastingen ingediend dit jaar, dus ik heb ook geen fraude gepleegd”, legt ze uit. “Ik heb ook gezegd dat ik bereid ben om de belastingen te betalen die ik verschuldigd ben.”

Een ander verhaal

“Ik snap de reactie van sommige mensen, maar ze zien het erger in dan dat het eigenlijk is”, vertelt Megan verder tijdens het interview. “BTW wordt bijvoorbeeld automatisch afgetrokken op OnlyFans. En op hetgeen ik verder nog overhoud, maak ik gewoon heel veel onkosten. Ik reis bijvoorbeeld heel vaak. Ik moet vaak nieuwe lingerie kopen en ik heb een personal trainer. Ik hou dus amper belastingen over.”

Tijdens het interview krabbelt ze dan ook terug van haar eerdere uitspraken: “Op hetgeen dat overblijft, betaal ik wél belastingen.” Wel gék, want tegen de politie vertelde ze dat ze bereid was om de belastingen te betalen die ze verschuldigd was. Een verhaal met twee kanten dus. Eerder in het interview met Allures vertelde ze nog dat “vluchten naar Dubai” haar oplossing zou zijn. Ook daarover krabbelt ze inmiddels behoorlijk terug.