Het is terrasseizoen en daarom gaan wij steeds weer op zoek naar de allerfijnste terrassen in de Amsterdamse hoofdstad. Gelukkig lijken de fijne plekjes nog steeds als paddestoelen uit de grond te schieten. Wil jij deze zomer ook lekker buiten eten, drinken en vakantie vieren? Dat doe je vanaf nu hier:

De Kanarieclub

Werken, relaxen, dineren en borrelen: bij de Kanarieclub, het restaurant dat vast zit aan de Amsterdamse Foodhallen, kan het allemaal. En sinds kort kan je dat ook buiten doen. Onlangs opende de Kanarieclub namelijk een heel fijn en ruim terras. Weliswaar midden in het bruisende West voelt deze plek heel relaxed. Wij gingen er een avondje zitten en genoten onder andere van hun smaakvolle buratta, coquilles die op onze tong smolten en een huisgemaakte magnum om het feest compleet te maken. Al was alleen de heerlijke wijn al een reden om hier nog zeker eens naar terug te gaan.

Schermafbeelding 2017-07-13 om 14.03.47

ESCOBAR

Als we ergens dol op zijn is het het idee van samen eten. Met een groep van acht man aan een lange tafel, lekkere drankjes en nog beter eten. Dat was waar we op hoopten. En we kregen het ook allemaal op z’n allerfijnst bij de nieuwste Zuid-Amerikaanse/Spaanse aanwinst van de Amsterdamse Pijp: “ESCOBAR”. Enorme kannen zoete sangria, de heerlijkste hammetjes, verse ceviche en pulled pork taco’s werden op onze tafels gezet. ESCOBAR heeft een mooi terras met gezellige picknicktafels maar ook van binnen heeft de zaak een tof en vernieuwend decor. Lekker shared eten met een fijn gezelschap? ESCOBAR is de ultieme spot.

escobar-terras-femfem

Foto via Cotton & Cream 

Nelis West

Voor de Amsterdammers is NELIS Oost al lang bekend, maar Oost is niet voor iedereen om de hoek. Daarom opende Nelis onlangs ook een vestiging in het altijd gezellige West. Nelis voelt een beetje al thuis komen: geen moeilijk gedoe, je voelt je meteen op je gemak en vooral: heel lekker eten. Met een enorm terras zit je de hele dag met je complete vriendengroep of familie in de zon en geniet je van al het lekkers dat de tent te bieden heeft. Van smaakvolle burgers, enorme pannen mosselen op chorizo gebakken heilbot en onze ultieme favoriet: hun eigen variant op de klassieke Pavlova. En geloof ons, die laatste is de ultieme reden om weer terug te gaan naar Nelis. 

nelis-west-femfem

De Tulp

Nieuwer dan deze tent wordt het niet en daar zijn we dol op. Wij gingen dus als de wiedeweerga naar deze fijne plek aan het Maria Heinekenplein om de plek met eigen ogen te bekijken. De Tulp is het tropische resultaat van een samenwerking tussen de jongens van Pesca en de fijne mannen van de Kopstootbar. Dat belooft wat. Bij aankomst in de Tulp voelt het al meteen alsof we op vakantie zijn in eigen land: niet alleen door het vrolijke in- en exterieur van deze tent maar zeker ook door de exotische mix van het personeel en de perfecte summervibes menu kaart: denk aan grote pinchers met cocktails en goed gevulde borrelplanken om te delen. Wij zijn fan en gaan deze zomer nog heel vaak op vakantie naar het Marie Heinekenplein. Wil jij ook op vakantie? Check hier dan waar je moet zijn. 

de-tulp-amsterdam-femfem

Foto via De Tulp 

MR. Porter

Stiekem is MR. Porter natuurlijk helemaal geen nieuwkomer in de stad. Dat weten jullie ook wel. Maar het fijne dakterras van MR. Porter is dit jaar de winnaar van de Talkies Terras Award en daarom moesten we deze plek even gaan testen. En met een ontbijt dat bestond uit heerlijke fluffy pancakes die we kozen van de kaart, verse sapjes, zalige koffie en een onwijs lang ontbijtbuffet waren wij heel snel overtuigd. Het is goed wakker worden in de comfortabele loungebanken op het zonovergoten terras van MR. Porter met je lief aan je zijde. Niet zo’n vroege vogel? Ze zijn open van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en serveren ook hele fijne cocktails. Alle info check je hier. 

MR-Porter-FEMFEM

Bar FISK

Je zal misschien denken: weer shared dining en cocktails? Dat klopt, maar bar FISK is absoluut de vernieuwing waar de Amsterdamse horeca aan toe was. Het terras is weliswaar niet erg groot, maar met een dynamiek die geïnspireerd is op de markten in Barcelona & Tel Aviv is de sfeer bij FISK absoluut uniek. Verwacht bij FISK vooral veel verse visgerechten: wij raden je sowieso de sardientjes en de gegrilde zeebaars aan. En bestel een cocktail, al is het alleen maar voor de enorm leuke manier waarop deze worden geserveerd.

fisk-amsterdam-femfem