De zomer is in aantocht en omdat we uiteraard zo veel mogelijk willen genieten van het weer zijn we opzoek gegaan naar de fijnste terrassen van het land waar je tot de late uurtjes van de dag kan genieten. We starten af met onze hoofdstad met de fijnste, leukste en lekkerste terrassen van Amsterdam.

amsterdam terrassen FEM FEM

Café Binnenvisser

We trappen af met Café Binnenvisser, gevestigd op de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Je kunt hier niet alleen genieten van een ruim assortiment aan verschillende natuurwijnen maar ook hun wekelijks wisselende seizoensgebonden menu.

  • Bilderdijkstraat 36

Bam Boa

Bam Boa is nog maar een jaartje jong, maar gegarandeerd zit het hier elke dag vol wanneer het zonnetje schijnt. Zorg vooral ook dat je een kijkje binnen neemt wanneer je hier heerlijk op het terras zit want het interieur is fantastisch.

  • Weesperzijde 135
View this post on Instagram

Finally, we are OPEN! See you later✨🌾

A post shared by BAM BOA (@bam.boa) on

Bar Kantoor

Een wandeling bij Westerpark eindig je bij Bar Kantoor. Het all-day restaurant serveert ontbijt, lunch en diner en alles is gemaakt met lokale, biologische en duurzame producten. Het terras is ruim en je kunt hier tot laat met je toet in het zonnetje zitten.

  • Haarlemmerweg 8

Restaurant Pompet

Middenin het Noorderpark in Amsterdam-Noord zit bar-restaurant Pompet. Pompet heeft een Franse keuken en ook qua activiteiten zijn ze in de Franse sferen gebleven met een potje jeu de boulen. In de zomermaanden kan je hier ook genieten van live muziek in je retro strandstoel met een Frans wijntje in je hand.

  • Floraparkweg 1

Rolling Rock Kitchen

We blijven nog heel even in Noord bij Rolling Rock Kitchen wat te vinden is aan het puntje van Distelweg. Een cafe met een ruige look waar je heel fijn kan genieten van het weer én een uitzicht op het IJ. Qua menu zijn ze lekker creatief én organiseren met regelmaat feestjes en live muziek optredens. Afijn, gegarandeerd een plek waar jij intens kan genieten van de zomer.

  • Distelweg 451
View this post on Instagram

#therock #sunset #food #drink #relaxing #rollingrockkitchen

A post shared by The Rock (@rollingrockkitchen) on

Louie Louie

In Amsterdam Oost vind je Bar Louie Louie waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner en (veel) borrels. Louie Louie heeft een giga terras waar je kunt genieten van hun Zuid-Amerikaanse keuken, drankjes en in de zomer ook nog dansjes.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Louie Louie (@louielouie.nl) op

  • Linnaeusstraat 11

Café Lennep

Met een relaxte terras aan het water is Café Lennep in West een heerlijke plek om te vertoeven zodra het lekker weer is.

  • Jacob van Lennepkade 334

Meneer Nieges

Nog een hotspot in onze hoofdstad is Meneer Nieges aan de Westerdoksdijk. Een tent van de mannen achter Cannibale Royale, Hanneke’s Boom, Disco Dolly en de Bloemenbar (nog meer Amsterdam tips!) en zo ook dit pareltje aan het water met een groot terras, lekker eten én qua interieur ook absoluut een aanrader.

  • Westerdoksdijk 40H

Kortom, weer genoeg inspiratie om optimaal te genieten van de zomer.