The Tinder Swindler-docu: we dachten inmiddels dat het einde verhaal was, maar zelfs na de documentaire heeft Simon Hayut nog enkele vrouwen opgelicht. De Israëlische Iren Travov is hier slachtoffer van en is in zijn stomme praatjes getrapt, zelfs na het zien van de documentaire.

tinder swindler

The Tinder Swindler

Enkele maanden geleden stond de wereld op zijn kop door de Netflix-docu The Tinder Swindler. Hierin zagen we hoe Simon Hayut (aka Simon Leviev), verschillende vrouwen oplichtte en zich voordeed als miljonair. Hij overtuigde zijn slachtoffers dat hij deel maakte van de rijke Leviev-familie, die steenrijk is. Simon deed via Tinder alsof hij een erfgenaam was van de familie, en wist verschillende vrouwen duizenden euro’s afhandig te maken. Hij is inmiddels weer op vrije voeten en leeft in Tel Aviv. Hij ontkent nog steeds dat hij mensen oplicht.

Op jacht naar een prooi

Ondanks het feit dat de docu wereldwijd het onderwerp van de dag was en Simon Hayut zelfs heeft vastgezeten voor zijn oplichtingspraktijken, lijkt er een vrouw toch nog gevallen voor Simons smoesjes. Iren Travov deed afgelopen week haar verhaal in een tv-interview en onthulde zo’n 130 duizend dollar aan hem kwijt te zijn geweest. Hoe dan?

In het interview vertelt Iren dat Simon haar had doen laten geloven dat alle vrouwen uit de documentaire leugens vertelden. “Hij nam met mij elke vrouw door die over hem had geklaagd en bij elke vrouw vertelde hij me dat het leugens waren en dat hij gelijk had”, vertelt ze. “Hij lijkt niet op een crimineel die op jacht is naar een prooi.”

Opgelicht

Simon deed zich voor als partner van een auto-importbedrijf en beloofde Iren een nieuwe auto. Een luxe BMW. Het enige wat Iren moest doen was geld overmaken, de rest zou Simon regelen. Echte gaf Simon haar de auto niet meteen, maar regelde een tijdelijke auto. De echte auto zou later komen, vertelde hij.

The Tinder Swindler
Bron: Instagram

Naja, je snapt zelf ook wel dat dit de hele verkeerde kant op gaat. De tijdelijke auto bleek een in beslag genomen auto te zijn die op naam van iemand anders stond. Iren wilde uiteraard haar geld terug, maar The Tinder Swindler kennende heeft hij dat nooit gedaan. Hij stuurde wel een cheque, maar deze kon Iren niet innen. Sterker nog: de cheque was ondertekent door een van zijn andere slachtoffers.

“Ik dacht dat het probleem was dat de auto niet op mijn naam stond,” zei Iren. “Toen ik de cheque wilde storneren, realiseerde ik me dat ik in veel grotere problemen zat.” Tijdens een rechtszaak beschuldigde Simon Iren zelfs nog van dat zij deze auto had gestolen. “Hij wist dat hij mijn leven ruïneerde”, aldus Iren. What the