Aangezien we nu ’s avonds niet meer de deur uit mogen, zijn we weer aangewezen op ons oude vertrouwde Netflixaccount. Niet dat wij dat natuurlijk als een straf zien, gehehe! Nu willen we graag iets met jullie delen: gisteravond hebben wij de film The Zookeeper’s Wife gezien en deze film heeft ons enorm verrast. Let me tell you about it.

zookeepers wife FEM FEM

Het verhaal

De dierentuin van Warschau wordt met veel toewijding beheerd door Jan Zabinski (Vlaming Heldenbergh) en zijn vrouw Antonina (Jessica Chastain). Dan vallen in 1939 de nazi’s binnen, die het park sluiten en de beesten afvoeren of erger nog: direct doden. Strijdvaardig besluiten de Zabinski’s hun dierentuin in te zetten als schuilplaats voor Joodse onderduikers, om ze vanuit deze plek weer door te vervoeren naar vrij land.

Wat is er dan zo mooi aan The Zookeeper’s Wife? Allereerst houden wij hier op de redactie ontzettend van oorlogfilms, en is er eigenlijk geen film die we niet gezien hebben (oké, naast deze dan). Na een avondje scrollen op Netflix kwamen we deze titel tegen en we waren gelijk geïnteresseerd. In de dierentuin zie je dieren voorbij komen, waar je direct een band mee voelt. Daarnaast word je weer met de neus op de feiten gedrukt wat betreft de Jodenvervolging. Het verhaal grijpt je écht aan.

De film heeft op IMDb een score van een 7. Een prima score, voor een hele mooie film. (al had die van ons wel hoger mogen zijn)

Netflix heeft nog meer films met een hoge IMDb score, deze lijst vind je hier!